Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miert nezik le es kotnek bele...

Miert nezik le es kotnek bele ennyire a gyakornokokba?

Figyelt kérdés

Van itt egy osszeszokott kis csapat, akik a betanitas idejen meg kedvesek voltak, de annak leteltevel kb levegonek neznek, nagy nehezen neha segitenek ha kerdezek, bar erzem neha rajtuk, hogy nem szivesen. Vissza is hallottam mar, hogy elegge sokat kerdezek, amivel nem tudnak mit kezdeni.

Emellett szinte mindegyikuk utal ott dolgozni. Ha a nagyfonokkel megbeszeltem, hogy 5 perccel elobb elszeretnek mindig menni, akkor is huzzak a szajukat, holott neha fel oraval elobb hazamennek.

Nem nagyon ebedelnek velem, beszelgetest se igazan kezdemenyeznek, 1-2 emberrel tudok csak szot erteni. Emellett meg igazsagosan se osztjak el a munkat, valaki harmad annyit kapott, mint en.

Termeszetesen ertem en, hogy csak egy betolakodo vagyok fel evig, ok meg haverok evek ota,de az nem fer, hogy a nagy baratnoknek le sem ellenorzik a munkajukat, csak azoknak, akiket nem csipnek. Nekem meg mar semmi kedvem nincs itt dolgozni es van meg hatra 4 honapom... Hogyan birjam ki?

Mas reszlegekkel egyebkent erdekes modon nagyon jol kijovok, rengeteg jo ismerosom van a kollegak kozt, veluk jol kijovok.

2019. márc. 8. 17:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
"Nagy lehet a munka", hogy van ott idő fecsegni. Ha van erre idő, akkor az esetleg egy kényelmes munkahely, örülj neki. Bár vannak érdekes, de az ember energiáját lekötő munkahelyek is, esetleg csodálatos légkörrel.
2019. márc. 8. 23:42
 12/17 A kérdező kommentje:
Ha valaki tisztessegesen elvegzi a munkat, akkor az nagyjabol kitolti a munkaidot. Persze kozuluk sokan csak ugy nagyjabol megoldjak az osszeset es meg is tehetik, mivel joban vannak a kisfonokkel...
2019. márc. 9. 06:48
 13/17 anonim ***** válasza:

Azért tehetik meg, hogy megoldjak a munkát, mert jóban vannak valakivel?

Nem értem.

Amúgy nagyon sok helyen örülnék a gyakornokoknak. Ismered a storyt a hülyékkel és a helikopterrel?

2019. márc. 9. 08:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Hello! Én együttèrzek a Kérdezővel.

14 hetes szakmai gyakorlaton vagyok egy könyvelői irodában és úgy érzem, ma reggel van a mélypont. Köszöntem a munkatársaknak, mint minden reggel és senki nem volt hajlandó vissza köszönni...

Szóval egyetértek, hogy sokszor már az elején eldöntik, hogy ők már pedig nem fogadják be a gyakornokot. Próbáltam mindig kérdezni, ha nem tudtam valamit, de egy idő után megfigyeltem, hogy sokszor az volt a válaszuk, hogy: "de ezt már tudod", "ez már neked fel van írva", "ezt már csináltad" és társai.

Kicsit el is ment a kedvem emiatt a kérdezéstől, próbálom akkor magamtól megoldani, becsúszik egy-egy hiba és le vagyok szúrva, hogy miért nem kérdeztem... Ördögi kör. Sok kedvem van így kérdezni, ha ilyen flegmán állnak hozzá.

Ráadásul tényleg van itt olyan lány, aki sorozatosan nem köszön nekem, vagy nem fogadja a köszönésem. Először azt hittem, hogy mindig rosszul jön ki a lépés és amiatt... De nem, ő szándékosan levegőnek néz.

Természetesen itt is megvannak a klikkek, a nagy barátságok és én emiatt sehova se tudtam beilleszkedni. Nehéz így velük beszélgetni, hogy nem kérdeznek semmit, csak le rakják az asztalomra a feladatot.. pedig volt már pár munkahelyem előttük, mivel az egyetem előtt dolgoztam már pár évet.

Szóval megértem a problémád.

2019. márc. 26. 07:58
 15/17 A kérdező kommentje:
Azóta alakultak a dolgok. Lényegében mindenkit szinte így fogadnak, lassan nyílnak meg és emellé utálnak ott dolgozni, szóval egyesek azért ilyen savanyúak. :D
2019. ápr. 28. 20:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért mert féltik az állásukat és nehogy a gyakornok rajtuk maradjon.
2019. jún. 14. 23:44
 17/17 anonim ***** válasza:

"Üdv a nagybetűs ÉLETben! Vagy sikerül beilleszkedned, vagy szívni fogsz."

Ez a legnagyobb f*szság amit eddig hallottam. A "nagybetűs ÉLET" dumával azok jönnek, akik jelentéktelen kis senkik a munkahelyen. Elcseszett, fos életük és sikertelen karrier jellemzi őket.

2022. márc. 9. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!