Egy munkaszerződésbe belefoglalhatják azt, hogy a szabadnapjaimon is behívható vagyok?
Nem Balázska vagyok! Komoly a kérdés.
Hamarosan kezdek egy új munkahelyen. A szabadnapoknál az áll, hogy ha nem is vagyok beosztva egy adott napra, szükség esetén akkor is behívható vagyok. (Vendéglátóipar, heti öt nap munka, a szabadnapok hetente változóak.) Ha valami konkrét elfoglaltságom van, vagy bármi egyéb, ami amiatt azokat a napokat fixen szabadnak szeretném, akkor azt jeleznem kell. No de mi történik akkor, hogy ha nem jelzem, valami spontán program adódik, és akkor felhívnak, hogy be kellene mégis mennem, és én nem megyek?
"Mert amióta kint élek, még sehol sem kerestem annyit, mint itt fogok."
Nem nehéz kitalálni, hogy azért magasabb a fizetésed, mert rendelkezésre kell állnod.
mérlegelni kell, hogy a magas fizetés mit ér meg. esetleg megéri-e, hogy le kelljen emiatt mondanod a nyaralásodat.
van az a pénz, ami miatt megéri. de még az is lehet, hogy el tudod intézni, és hivatkozhatsz arra, hogy azt mondták neked interjún és felvételkor, hogy elmehetsz.
nem ártana erről egy email se.
22: Le biztos nem mondom, mivelhogy ki van fizetve (repjegy, szállás, fesztiváljegy stb.). Csak esetlegesen rossz lenne így elveszteni egy jól fizető állást, és utána kényszerből elvállalni egy rosszabbul perkálót.
Igen, nyilván erre hivatkoznék, meg megkérdezném, hogy akkor miért vettek fel, ha nem lehetséges.
Az e-maillel az a gond, hogy ha ilyen irányú kéréssel állok elő, akkor abból valószínűleg azt fogják levágni, hogy bizalmatlan vagyok.
Mindazonáltal bizarrnak tartom magát az elképzelést, hogy egy munkahely ne engedje szabadságra a dolgozóit a nyári hónapokban. Természetes, hogy az ember akkor akar elutazni, meg kikapcsolódni. Pláne, ha párkapcsolatban él, vagy házas, elég nehéz összeegyeztetni, hogy a párját is majd májusban vagy szeptemberben engedjék el.
Azt még megértem, hogy a téli ünnepek alatt nem lehet szabadságra menni, dehát az csak egy egyhetes időszak.
ha már felmondtál a mostani helyeden, és már most tudod, hogy úgyis felmondanál a nyári szüneted miatt, akkor nem értem, mi vesztenivalód van, min gondolkozol.
ha megengedik, jó, ha nem engedik meg, jó.
neked nincs választásod ezek szerint. akkor meg nem kell idegeskedni.
A kérdésed alapvetően jogi természetű, és leírásod szerint nem magyarországi munkahelyről van szó. Emiatt nem értem miért egy itt teszed fel a kérdést, hiszen nem a hazai törvények vonatkoznak egy külföldi munkáltatóra. Pláne úgy, hogy nem is tudható melyik országról van szó!
"Egy munkaszerződésbe belefoglalhatják azt..." Van amelyik országban igen, van amelyikben még erre sincs szükség, van ahol nem! Ezt abban az országban kell kideríteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!