Most akkor le kell dolgozni az ebédidőt vagy sem?
Értelmezési gondjaim akadtak, de ahogy olvasom a fórumot, ezzel nem vagyok egyedül. Ha azt olvasom, hogy az ebédidő nem képzi a munkaidő részét, akkor az azt jelenti, hogy le kell dolgozni +ban, vagy sem?
hrportal.hu: "Az Mt.86.§ (3) bekezdés szerint a munkaközi szünet nem a munkaidő része. ... így nem kell az ebédidőt ledolgozni."
Valamelyik 100-as hozzászólásban pedig ezt olvastam: "Magyarán, az ebédidő minimum 20 perces kell hogy legyen, és nem tartozik bele a munkaidőbe (le kell dolgozni)"
Szóval, ha 8 órában vagyok foglalkoztatva, és az ebédidő nem a munkaidő része, akkor 8 óra + ebédidőt maradok bent, vagy csak 8 órát?
Volt jó pàr munkahelyem, ahol több műszak van, ott nem kell ledolgozni.
De vendéglàtàsban sem mindig, ha normàlis a főnököd.
Irodai munkàknál nem tudom hogy van.
Ja, ez más. A kérdést feltevője napi 6 órában dolgozik. Az Mt szerint 6 óra után már kell 20 perc szünetet biztosítani, de mivel ő pont 6 órás, így neki nem kelleNE.DE! Mivel ő is azt írja, hogy van ebédszünetük, így az ugyanúgy munkaközi szünetnek minősül, az Mt 103 (4) szerint pedig "A munkaközi szünetet a munkavégzés megszakításával kell kiadni."
Vagyis ne álmodjon róla az ottani kérdező, hogy fél óra ebédszünete van, amit nem kell bedolgozni. Esetleg ledolgozza egy huzamban a 6 órát, szünet nélkül, akkor hazamehetne 6 óra után egyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!