Megkapom az éves bónuszt (prémiumot), ha felmondok még a szokásos utalási időpont előtt és már a felmondási időmet töltöm a cégnél?
Mi is utalva, adózva kapjuk, ösztönzőként a következő évre. Téged mire ösztönözne?
Az más kérdés, ha erről a szerződésed rendelkezik valahogy, pl. az elmúlt év eredménye alapján bizonyos összegre jogosult vagy.
Harmadik opció, ha csak simán jófejek, esetleg visszavárnának, akkor szoktak adni.
Ezt a főnökkel beszéld meg. Ha valóban jár a bónusz nem azért jár, mert jól fogsz dolgozni, hanem mert eddig jól dolgoztál.
Embereknél legalábbis, de ha csak egy szám vagy és fasiszta HReseid vannak nálatok is, akkor is megéri megkérdezni: max nem kapod meg, de tisztán játszol és nem kell trükközgetni, mikor mondasz fel.
(ps: én felmondás utáni hónapra még fizu emelést is kaptam, mert azt mondtam, hogy fizuemelés miatt mondok fel. No persze nem vontam vissza a felmondásom.)
Másik felmondásom során 3 hónapot kifizettek előre. 2 hónapot nem kellett ledolgozni, a munkaviszonyt addig őrizték. Mehettem felmondás alatt ahova akartam: tanfolyamok, edzés, bringa túra, interjúk.
Nem tudom milyen cégnél vagy. Állami szektorban ezt nem játszanám meg, de mindenhol máshol emberek dolgoznak, akiknél működik az EQ és IQ egyaránt.
"ösztönzőként a következő évre"
Hát sosem gondoltam, hogy ezért adnák. Amikor kidolgoztam a belem, sosem adtak, amikor 2 szalmaszálat keresztbe nem raktam, adtak. Lehet ,hogy fordítva gondolkodok! ÉN akkor adok, ha valaki teljesített és nem akkor, ha nem teljesített, csak ösztönözni kéne. Olyan, mintha hitelbe dolgoznak valaki. Ilyen nincs az én nézetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!