Miért ilyen igazságtan az élet munka területén?
Na szóval CNC gépbeállítóként dolgozom. (A végzettségem gépgyártástechnológiai technikus). 1,5 éve dolgozom, de nem akarnak adni többet, mint a szakmunkás minimálbér, még most sem. (Múlt évben 1038, most 1121 forint óránként, bruttóban).
Aztán más pozícióban itt a cégnél, a hegesztők kapnak 1600-1700-at óránként, idejön egy full pályakezdő hegesztő, ő egyből kap 1500-at óránként.
Hogy is van ez?
Én úgy tudtam, hogy CNC-sek jobban keresnek, mint a hegesztők, én meg miért nem?
Ja és az igazságtalansághoz még hozzá tartozik, hogy a hegesztő dolgozik 8 órából 5-öt, legfeljebb 6-ot, én meg kidolgozom a 8 órámat.
Ja és hegesztő nem egy olyan hosszú ideig tartó OKJ képzés, ráadásul nem is érettségihez kötött. A gépgyártástechnológiai technikus meg az, ráadásul sokkal bonyolultabb.
Most akkor miért ilyen igazságtalan az élet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!