Mit tennel, ha kiderulne hogy a csalad ahol dolgozol bekamerazta a lakast?
egy csaladnal dolgozom , mint aupair kulfoldon (babysitter)
nemreg rabukkantam egy webkamerara a lakas nappalijaban, rakerestem a neten egy wifirol mukodo remote videoadas, ami a telefonra csatlakoztathato ..
tehat tavolrol figyelik vele a lakast
nem szoltak rola
ti mit tennetek? rakerdeznetek? nem? ha igen, hogyan?
Ha ez elozetesen bejelentesre kerult akkor ok, ha nem akkor nincs joguk hozza mert serti a szemelyisegi jogokat. Siman be is perelhetned oket.
Nem az ellenorzes a baj hanem az hogy nem allapodtatok meg rola.
"nincs joguk hozza"
Azt se tudod melyik országról van szó, így milyen alapon nyilatkozol az ottani jogról? Nem tudhatjuk, hogy egy meg nem nevezett országban milyen jogszabályok vannak érvényben. Úgy általában akkor se, ha tudnánk melyik ország, hiszen viszonylag kevés magyar tanult német, holland, olasz stb jogot.
Mivel magánterületen történt, és sok országban az otthont erősen védik jogilag, nem egyáltalán nem biztos, hogy nem volt joguk hozzá!
5,6!
Ha nincs rejtegetnivalod, miért zavar? Engem sosem zavart ilyesmi. Se kamera, se táska ellenőrzés, semmi. Nincs rejtegetnivalom. A mai világban érthető, ha valaki biztonságban akarja tudni a lakását, értékeit, a gyereket.
Azért, mert egyrészt sérti a magánszférát, másrészt elödordulnak olyan helyzetek, amiket nem akarsz, hoyg mások lássanak. Pl. elöfordul, hogy nyomogatod a pattanásiadt, piszkálod a fogad, mert beszorult valami, megnézed a melledet, mert viszket, esetleg zuhanyzol, szörtelemited az intim területet stb, ami ugyan nem titkolnivaló, de ennek ellenére nem olyasni, amit idegeneknek látnia kellene, illetve ami egyáltalán nem tartozik rájuk!
Gondold végig, hogy ha egy nap egyedül vagy otthon, mi mindent csinálsz, amit nem akarnál pl a TV-ben viszontlátni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!