Mik azok a tènyezők, amik miatt szeretik az emberek a munkahelyüket? Saját példátokból kiindulva, ti miért szeretitek? 23/F
Én a jelenlegi helyemet imádom!
Mit várok el ehy munkahelytől általában?
-Ne a mennyiséget, hanem a minőséget nézzék és így, a beosztottaktól ne várjanak el pörgést, ha azok lassabban képesek 110%-ot teljesíteni
-Ne tegyenek egy mércét magasra, amit mindenkinek el kell érnie; ha valaki a belét kidolgozza, de nem tudja azt hozni, amit a legjobb munkaerő, a főnökség ne könyvelje el lustának és ne azt hozza fel, hogy másnak bezzeg sikerült ennél többet teljesítenie
- a szervezetedet a műszakokhoz ne kelljen szoktatni (szerintem az régen rossz, ha a munka mellékhatása a havi egy rosszllét, amivel az ember igyekszik megbarátkozni)
- a fizetés legyen kompetens
- a légkör legyen barátságos (nem kell, hogy mindenki mindenkit imádjon, nem az óvódáról beszélünk, de ne valami ellenséges légkör ölelje körbe a beosztottakat minden nap)
- a főnök legyen megértő, de képes is rá, hogy kordában tartsa a csapatot
Most hirtelen ennyi ugrik be
Ez nagyon jó kérdés, saját tapasztalatból a következőket tudnám mondani. Fontossági sorrendbe nem igazán tudom tenni ahhoz sokkal jobban át kellene gondolni. Én it-s munkát végzek, amolyan szakértői / architekt / tervezői vonalon szóval sok koncepciót ki kell találni, megérteni komplex rendszereket stb. 40/f vagyok szóval a lentiek nem 20 éves koromban voltak meg de mostanra ezek lettek a prioritások, ezekből egy része megadatott egy része nem, a politika sajnos egyre jobban rányomja a bélyegét a munkahelyemre és ez látszik a nem minőségi vezetőcseréken.
- Kezeljenek felnőttként. Amíg elvégzem a munkát addig ne nézzék minden lépésem (jelenlegi főnököm nem nagyon érti mivel foglalkozik a csapat / hátszéllel került be / pótcselekvésekkel foglalkozik pl ki mikor jön mikor megy, pedig nem kvótás vagy órabéres munka. Nincs gond belőle csak bosszantó, rájöttem ez a szempont is fontos).
- Adjanak megfelelő munkaeszközöket, körülményeket. (open office, shared desk nem az hacsak nem robotmunkát végez az ember, ha menni kell legyen autó, stb)
- Szeresd a munkád, ami azt jelenti, szakmailag legyen benn elég kihívás. Korábban csináltam olyat ahol fél - egy éves projektek voltak ott bele lehetett unni, most párhuzamosan több mindenre rálátok, technológiailag nagyon széles a paletta, ez érdekes.
- Fizessék meg rendesen (nagy házam sosem lesz és nyaralni sem szoktam exotikus helyeken stb de meg lehet rendesen élni a fizumból ésszel.)
- Főnököd támogasson szakmailag. Ha elmagyarázol neki egy problémát értsen eléggé a szakmához, hogy megértse, esetleg tudjon hozzászólni segíteni - ha hülyeséggel mentél hozzá akkor tudja szakmailag megindokolni és meggyőzni, vagy ha neked van igazad és ő sem tud jobbat, vigye tovább a témát vezetői szinten 'harcoljon meg' és próbálja megoldani.
- Legyenek becsületes emberek körülötted, a sunnyogó karrieristák, megélhetési menedzserek (helyezkedő hazug fajta) nekem nagyon meg tudják ölni a dolgot.
- Főnököd, valamint kollégáiddal legyen meg a kölcsönös tisztelet legalább szakmailag, tudjátok meghallgatni egymást, segítséget kérni egymástól (nálam sok az ötletelős téma nem rutin de sokat segít, hogy mindig van kivel átbeszélni, tanácsot kérni és ez kölcsönös - ez számomra nagyon sokat jelent)
- Ne legyen túlóra - nekem kell a szabadidőm, a fejfámra ne írják rá hány túlórát csináltam. Többnyire megvan a 9-17.
- Ha lehetővé teszi a munka lehessen távmunkázni pl alkalmilag, általában szívesen járok be de nem árt ha heti 1 alkalommal az ember otthonról tud dolgozni, így el lehet intézni olyanokat, hogy vízóraleolvasás vagy tudomisén mindig van valami ami mellett lehet dolgozni de mégis kötetlenebb és el tudod intézni amit kell.
- Ez kicsit offtopicnak tűnhet, de a hely feleljen meg, pl ha nagyvárosban boldogtalan vagy akkor dolgozni sem lesz ott jó, bejárni kintről meg óriási macera elmegy a fél életed utazással. Szóval a hely legyen olyan amihez hozzászokhatsz (elsőre sokminden nem oké de van ami megszokható :) ) Én kicsit kívánkozom kisebb településre de Budapest azért overall szerintem nem rossz város, más nagyvárosokhoz viszonyítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!