Mik azok a tènyezők, amik miatt szeretik az emberek a munkahelyüket? Saját példátokból kiindulva, ti miért szeretitek? 23/F
Nálunk alapból ember hiány van a cégnél, így egyedül kell 2-3 embernyi munkát elvégeznem. Mindezek mellett rám sóznak olyan lóti-futi feladatokat is, amik csak az időt veszik ez a fontos feladataimtól.
Mindezek mellett nem kapom 2-3 ember fizetését, még a sajátomat sem emelték, pedig be volt ígérve. Céges autó is be volt ígérve, azt sem kaptam meg. Bezzeg ha én nem végeztem el egy feladatot akkor jött a szöveg, hogy amit ígérünk azt meg kell csinálni...hát remek.
Mindezek mellett azt látom, hogy a felettesem akinek a munkáját gyakorlatilag elvégzem folyamatosan lakásokat, autókat, egyebeket nézeget, meg azt, mikor menjen nyaralni. Vagy jöttek a céghez új emberek, tipikusan olyanok, akik a jó dumájukkal elvonják a figyelmet arról, hogy szinte semmit nem csinálnak. És viccesnek érzem, hogy ugyanannyit keres egy kezdő, akinek az alapokat is 5-ször magyarázzák el, mint én, aki önállóan sokkal nagyobb döntéseket kell meghozzak.
És akkor ott vannak az igazi rosszindulatú, szemét munkatársak. Akiknek nincs jobb dolga, mint a másikat leszólni. Folyamatosan megy az egymás fúrása, klikkesedés. Ha másik klikkbe tartozol akkor simán kiutálnak csak azért mert XY-al dolgozol.
Olyan is megesett, hogy szabadságomat nem akarta a felettesem kiadni, mert hogy indul az új projekt. Pedig előtte megbeszéltük, hogy majd az előző projekt után elmegyek.
Ja, azt olvastam miért nem szeretik :D
De akkor az előbbiekből kiindulva:
- Ne kelljen több ember munkáját végeznem.
- Ha már több ember munkáját végzem, akkor legyen ennek megfelelően kiemelkedő bérezésem.
- Ha elvárják, hogy lojális legyek a céghez, akkor a cég is nyújtson számomra valamit.
- Ha ígérnek valamit akkor tartsák be. Vagy ne áltassanak.
- Elvárom, hogy emberhez méltóan viselkedjenek velem.
- Ne úgy tegyen a cég, mintha ők tennének szívességet, hogy náluk dolgozhatok, mert nem így van.
Ezek meglennének egész jól ellennék.
Röviden nézve:
- Szeressem amit csinálok.
- Legyen kihívás, fejlődési lehetőség.
- Legyen előrelépési lehetőségem, "karriert" tudjak építeni.
- Legyen megfelelő bérezésem.
- Legyen jó a hangulat.
- Legyen igazi közösség, hasonlóan mint egy kis család. Ha már velük vagy 8-10+ órákat.
- Jó közösség - ez megvan
- Ne legyen hajtás ill néha belefér - nagyrészt megvan
- Legyen jó, szerethető a munka, a feladat maga - ez abszolút nincs meg
- Munkaidő: felesleges egy egyórás ebédszünet, nem szükséges a pénteki rövidebb nap a többi rovására és minél korábbra szeretnék menni, akár már reggel 7-re, reggeli ember vagyok. Abszolút álmom a rugalmas munkarend. - munkaidőnk pocsék, de lehetne rosszabb is
- Elhelyezkedés: zöld, nyugis környék, utazás max 30-45 perc, plusz pont, ha metrómentes, még egy plusz, ha átszállásmentes - helyileg ennél jobb helyen már nem is lehetne az irodaház, ennek örömére most nemsokára költözünk -.-
- legyen fél nap szabadság - most ez nincs
- engedjék el a ledolgozós szombatokat - dehogy engedik :D
Apróbb dolgok:
- ne elhasznált levegőben kelljen ülni
- a légkondi hatása legyen érezhető nyáron
- normális méretű konyha
Én annyit várnék el (még ezeket se kapom meg) hogy
- a fizetés a szerződéses időben 10-én legyen és ne akkor amikor épp van (15 20 25 vagy amikor)
- ne legyenek kamu lenyúlások a bérből (károkozás -5000-milyen károkozás?? kuss és károkozás !! A főnök mondta)
- ne úgy beszéljenek az emberrel hogy"ez van nem tetszik majd elmész"
- ne legyek kiírva tudtom nélkül szabira úgy hogy közben be vagyok rendelve melózni
- túlórapénzt ne nyeljék be egy az egyben
- ne dolgozzon ott a főnök összes rokona kamu papír állásban horror pénzért úgy hogy be se járnak
- ne legyenek olyan csókosok akik bármit megtehetnek zéró következménnyel
szóval kb ezeket várnám el.
egyiket se kaptam meg soha és nem is fogom-
Ja igen, a legfontosabbat kihagytam.
Személy szerint marhára örülnék, ha nem a minimálbéres bejelentés menne, hanem amit kapok, azzal lennék bejelentve is. Akkor legalább fixen tudnék felvenni lakáshitelt.
Jó fej a főnök.
Jó fejek a kollégák.
Szabad kezet kapok a munkában, úgy csinálom ahogy nekem tetszik csak kész legyen.
Bizonyos határokon belül én döntök hogy mikor és hol szeretnék dolgozni.
Nem kell könyörögni a szabiért, ha menni akarok akkor beírom hogy elmentem és kész.
Nincs dresszkód, furák a ruháim, színes a hajam és ki vagyok varrva de ez az égvilágon senkit sem izgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!