Ha valaki keveset keres, akkor miért az egyént kell
hibáztatni miért nem a rendszert, nem szeretnétek széles
középosztályt?
Figyelt kérdés
Azért írtam a párkapcsolati témában, mert azt látom, hogy az anyagiak megmérgezik a jól működő kapcsolatokat. Viszont miért abba kell belerúgni aki keveset keres miért nem a rendszert hibáztatják?
Szerintem legbelül mindenki arra vágyik, hogy hasonló életszinvonal legyen, mint északon ahol nincsenek szakadéknyi különbségek, mint nálunk.
Első lépés szerintem az lenne, hogy a másikra ne mondjunk olyanokat, hogy miért nem tanult többet és miért nem volt ambiciozusabb, hanem tenni azért, hogy jobb élhetőbb, egyenlőbb rendszerben éljünk.
Mert egy csomo lusta is dolgozni es egyszerubb a rendszert hibaztatni mint tenni ellene!
2018. okt. 25. 17:29
2/24 anonim válasza:
Ha valakinek van egy kedvenc-álom szakmája ami egy hónapban 120eFt fizetést hoz, de a családjának többre van szüksége, vagy illő, hogy a családi kasszához többel járuljon hozzá, akkor emelje meg a fenekét, mondjon le az álom munkájáról, kapja össze magát, dolgozzon, amíg szükséges. Aztán majd ha elérte az a családja ami kell egy normális alapszinthez, akkor mehet vissza. De addig nem, amíg más emberek szükséget látnak.
2018. okt. 25. 17:29
3/24 anonim válasza:
1 Így van. Kivételt képez a 45 éven felüliek, mert nekik az elhelyezkedési esélyük manapság egyenlő a nullával. De a többieknél abszolút igazad van.
2018. okt. 25. 17:30
4/24 anonim válasza:
Én a keveset keresők azon részhalmazát hibáztatom csak, akik a lustaságuk miatt keresnek keveset (pl lusták voltak leérettségizni es most feketén dolgoznak, vagy kibuktak az egyetemről mert bulikáztak pedog a szüleik támogatták őket stb.).
2018. okt. 25. 17:32
5/24 anonim válasza:
Szóval ne a rendszert szídjad, hanem ha a közszférába 2 diplomával csak max.120-140-et keresel nőként, akkor állj fel a közszférából, és emeld meg a popsid, és keress olyan munkát amit megfizetnek.És ott hasznosítsd azt amit itt elsajátítottál.
2018. okt. 25. 17:33
6/24 anonim válasza:
Kérdező, jó eredménnnyel, jogikaron, jogászként végzett lány egy ügyvédi irodában kezdőként alig kapott 100 eFt-ot egy hónapban. És, nem derogált neki felállni, és elmenni fuvarszervezőnek multihoz netto 3-400 eFt-ért.
Pedig az álma volt. és hiszem azt, hogy még vissza fog térni abba a munkakörbe amit ő szeret..
Jól ismerem egyébként az illetőt.Huszonéves.
Akkor?
2018. okt. 25. 17:38
7/24 anonim válasza:
Nekem csak egy diplomám van de az első fizetésem nettó 320 eft. Jól kell választani.
2018. okt. 25. 17:39
8/24 anonim válasza:
Akkor kezdheted felsorolni hogy TE ugyan mit tettél egy jobb, élhetőbb, egyenlőbb rendszerért! Jaaa hogy tanulni derogált és mással akarod kikapartatni a gesztenyét...vam ilyen ismerősöm Ő "őrködik" (legjobb a monitornézegető ott még csak fel sem kell állni) és sír hogy kevés a lóvé meg hogy mennyire kihasználja a főnöke. Lett volna mel, DUPLA ANNYIÉRT egy raktárban kellett volna pakolászni. "Juj az nem jó, a kollegák szerint az női munka!" Erre most mit lehet mondani?
2018. okt. 25. 17:44
9/24 anonim válasza:
A lányokat is ez kényszeríti rá arra, hogy prostinak álljanak. Heti 20 órás diákmunkával, úgy, hogy beszélek több nyelven, keresek a legjobb hónapban összevissz 80 ezret. A belvárosi albérletem 70 ezer. Magyarul ha szüleim nem adnak pénzt, akkor nem tudnék megélni. Na és ilyen esetben nagyon csábító dologgá tud válni a könnyen szerezhető pénz...igen, ha mindenki jól meg lenne fizetve, mint nyugaton, nyilván kevesebb problémánk lenne. Gondolom nem véletlen az összefüggés a szegény országok és az azzal arányosan magas prostitúció/bűnözés között sem.
Persze mondják, hogy tanulj és teremtsd meg a szerencséd, ez is igaz, így is meg lehet gazdagodni, csak ez Magyarországon mondjuk a harmincas éveidre várható, előbb nem nagyon.
2018. okt. 25. 17:47
10/24 Pumukli alfahím válasza:
Mert nem a rendszer a hibás,hanem az egyén.Szerintem minden embernek megvan a lehetősége a továbbképzésre,már aki nem szarja el a pénzét.Élni kell a lehetőségel,bármely korban meglehet tanulni egy szakmát,ismerek olyant aki 40 évesen lett kamionsöfőr,most Európát járja és jól keres.Ismerek olyant akinek több lehetősége lett volna,de nem élt vele,nem gondolt a jövőjére.A te sorsodért,te vagy a felelős.Olyan is van hogy akarsz valamit,de nem jön össze,ilyenkor tovább kell lépni,keresni az újat.Nekem is van ismerősöm aki gazdag szeretne lenni,csak úgy,a semmiből.Ilyen nincs,mindenki tett valamit a boldogulásért.Szerintem egy informatikusnak,egy jó szakembernek,símán összejön a nyugati fizetés.Mindig később érik be az a bizonyos gyümölcs.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!