Akarhany gyarba jelentkeztem eddig betanitott munkara az osszes helyen a felvetelin ilyen kis 22-23 eves lanyok dontottek a sorsomrol. Miert van ez?
Manapság már ez van. Máshogy működnek a dolgok,régen,amikor nem volt nagy szavuk annyira,akkor se biztos volt jó....De lehetett volna sokkal rosszabb is....
Ez a mai rendszernek köszönhető?elvégre mi másnak?
Hát egy gyári betanított munkánál biztos, hogy nem a HR-es szimpátiája fog számítani. Főleg, hogy a legtöbb helyen hiány van - persze véletlenül sem azért, mert kevés a fizetés, meg 3 ember munkáját kell elvégezni 1 embernek.
Úgyhogy én kétlem, hogy az lenne a baj, hogy nem jössz be a HR-eseknek. Ha felvesznek, az nekik is ugyanolyan jó, mint neked. Nem randin vagytok.
Azért, mert még az ilyen helyeken is a támogatásra mennek, 25 éven aluli pályakezdőt tesznek HR pozícióra is, aki után nem kell annyi járulékot fizetni.
Viszont, ha ennyire zavar, hogy elutasítanak, nyugodtan kérdezz rá, hogy miért nem esett rád a választás. És mi jött le neki a tesztből, miért nem vagy alkalmas.
"alávaló diplomát, egy alávaló büfészakon jobbhíján és a társadalmon élősködnek"
Azt remélem tudod, hogy a HR attól még, hogy cost center, elég sok pénzt tud megtakarítani egy cégnek (alkalmazott megtartás, szabályozások betartása, képviselet alatt). Valószínűleg többet, mint egy összeszerelő munkás hozzáadott értéke (nem bántásból írom).
"Viszont, ha ennyire zavar, hogy elutasítanak, nyugodtan kérdezz rá, hogy miért nem esett rád a választás. És mi jött le neki a tesztből, miért nem vagy alkalmas."
Valószínűleg egy sablon választ fogsz kapni erre a kérdésre, szerintem felesleges feltenned. A munkaadót egy csomó diszkriminációs szabály fogja, szóval nem semmi konkrétat mondani, mondjuk hogy azért nem vesz fel, mert bűnözőarcod van vagy büdös vagy (mint egy előző helyemen azért, mert egyikőjük cigányokkal nem akart együtt dolgozni).
Szerintem a hasznos tanács az lenne, ha átnézetnéd az önéletrajzod, esetleg elmennél egy próbainterjúra. A munkaügyi központok egy része szokott ilyesmit csinálni, ott segíthetnek abban, hogy mivel van a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!