Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az emberek miért nem értik...

Az emberek miért nem értik meg, hogy nem olyan könnyű diplomával elvàllalni egy alapfokú tudást igénylő munkát?

Figyelt kérdés
Sokan a környezetemben olyanokkal jöttek nekem, amikor munkát kerestem a diplomàmmal és egy ideig nem sikerült találnom semmit, hogy miért nem megyek el árufeltöltőnek vagy pénztàrosnak és hasonlók. Jó, hogy a takarítást és az utcaseprést nem javasoltàk ezek a mindenhez értő emberek. Nem mintha lenézném ezeket a munkaköröket, hiszen én is voltam már minden életemben... A lényeg, hogy nem a munka büdös, csak nagyon nehéz úgy elvállalni és csinálni valamit szívvel, hogy mást szeretnél, másért tanultál, vizsgàztàl, fizettél évekig. Ezt miért olyan nehéz felfogni? Soha nem fogom ezt megérteni...

2018. szept. 17. 21:56
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Igen, tudom a tapasztalat, îrjàtok többen is. Nos nekem épp elég tapasztalatom van már a tudást és szellemi munkát, kreativitást nem igénylő munkàkból és köszönöm szépen elég volt. Talán egyszer, ha könyvet írok, majd ott elmesélem a történeteket, mert másra nemigen voltak jók. Valahol az lenne a normális, hogy az ember azt csinálja, amiért tanul, küzd és dolgozik keményen. Ez sajnos itt nem működik, mint ahogy a legtöbb dolog sem igazán, csak a látszat szintjén. Persze, nem adom fel és el fogok vállalni mást is, de ha legközelebb is valami nagy tudású azzal jön, hogy "mert én azt hittem és különben is a diploma nem jó semmire", akkor ne nézzen majd bunkónak, ha azt válaszolom, hogy "én legalább akartam valamire vinni az életben"...
2018. szept. 17. 22:40
 12/23 anonim ***** válasza:
21%
Irigysèg. 1. Hogy megteheted, hogy kivàrsz 2. Hogy van eselyed jobbat kapni.
2018. szept. 17. 23:01
 13/23 anonim ***** válasza:
87%
Én megértem, ha valaki a diplomájának megfelelő munkakört akar csinálni. De ha nem talál benne, és ürül a buksza meg a persely, de továbbra is kitart amellett, hogy ő mást nem vállal, akkor meg legyen szíves, és ne panaszkodjon. Egyik ismerősöm is evvel akasztott ki. Szociológusi diplomája volt, és nem bírt benne elhelyezkedni (szerintem inkább csak bénázott, de ez most mellékes), fizikai munkát pedig nem akart vállalni. Később meg avval jött, hogy nem veszik fel alsóbb munkakörre, mert túl van képezve. Na persze, túlképzett, egyetlen diplomával. Aztán 38 évesen, amikor már a hajléktalanná válás szélén állt, végül csak elvállalt egy parkolóőri minimálbéres melót.
2018. szept. 18. 07:25
 14/23 anonim ***** válasza:
86%

Van amikor rákényszerül az ember, hogy elvállaljon ilyen munkákat is. Én is voltam diplomával árufeltöltő, mert pénzből élek és amíg nincs jobb hirtelen megteszi az is, mert nem onnan kell nyugdíjba menni, viszont addig se maradok bevétel nélkül.

Küldtek el hirtelen jó kis irodai munkáról azért, hogy a helyemre vegyen egy 20 éves kiscsajt támogatásért. Albérletben voltam nem üllhettem télenül, és ilyenkor kb bármit elvállal az ember.

2018. szept. 18. 08:26
 15/23 anonim ***** válasza:
71%
Azert azt figyelitek, hogy meg mindig nem irta meg a vegzettseget?:D
2018. szept. 18. 08:36
 16/23 anonim ***** válasza:
76%

#12 Ha végülis nincs munkája, akkor miféle irigységről beszélünk? Munkanélküliségre irigy lenni?

Vannak olyan ismerőseim, akik fizikai munkával keresnek többet, mint egy tapasztalat nélkül szakmájában elhelyezkedő ember a kezdeti fizetésével. Anyagilag inkább az előbbit irigyelném, tehát nem állítom, hogy lenézném a kétkezű munkát;)

Rengeteg ismerősömnek az első munkahelye ilyen szakmán kívüli dolog volt, ami amúgy időszakos, tehát nem éveket gürcöltek ott, csak pár hónapot, nem látok ebben semmi kínosat. Ez nem hátráltatta őket, később megkapták a menő állásukat, eltudtak helyezkedni a szakmájukban.

2018. szept. 18. 10:01
 17/23 A kérdező kommentje:
#15 Nem tudom, hogy hol olvastad a kérdésemben, hogy segítségre szorulok vagy hogy tanácsot kérek elhelyezkedéssel kapcsolatban. A kérdést próbáld meg értelmezni... A végzettségem lényegtelen, a lényeg az, hogy egy alapszintű diploma, még a terület sem lényeg, mivel nem erről szól a kérdés... Élcelődni lehet máshol is, ha Te arra izgulsz, hogy beszólogatsz másoknak teljesen nem odaillő dolgokról...
2018. szept. 18. 14:35
 18/23 A kérdező kommentje:
#16 A 12-es hozzászólónak igenis igaza van. Jelenleg megtehetem, hogy kivárok és tényleg van esélyem jobbat kapni, mivel olyan végzettséggel rendelkezem, amit 3 évi megfeszített főiskolai tanulmányok sikeres teljesítéséért kaptam. Jelenleg tényleg nincs munkám, de ha nagyon akarnám, akkor lenne, a hangsúly nem ezen van, hanem, hogy várok még egy ideig egy jobbra vagy esetleg elvállaljak egy alacsonyabb szintűt. Egyébként egy átmeneti állapotra tényleg nem lehet irigynek lenni, mint nálam a jelenlegi munkanélküliség, de arra, hogy nekem legalább van esélyem jobb helyre kerülni, arra igen. Nem mintha bárkit is iriggyé akarnék tenni...
2018. szept. 18. 14:41
 19/23 anonim ***** válasza:
93%

"A végzettségem lényegtelen"

Miért is? Remélem nem élsz abban a tévhitben, hogy egy szabadbohóc, akarom mondani szabadbölcsész ugyanolyan értékes, mint egy orvosi, vagy mérnöki diploma...

2018. szept. 18. 15:43
 20/23 anonim ***** válasza:
Akar a halal elcelodni, csak sir a szad, de nem birod megirni mit vegeztel. Bohoc vagy:D
2018. szept. 18. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!