Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a munkahelyen minden nap...

Ha a munkahelyen minden nap túlóráztatnak kötelező jellegűen, azt törvényesen megtehetik, vagy nem?

Figyelt kérdés
Direkt annyi melót sóznak minden nap az ember nyakába, amennyit képtelenség 8 óra alatt teljesíteni, de a főnökség azt hazudja, hogy 8 órás munka, simán meg lehet csinálni annyi idő alatt. A munkaszerződésben 8 órás munkarend szerepel, ez lett aláírva. A munka bejelentett, nem fekete munka, ennek ellenére minden nap túlóráztatás folyik. Törvényesen megtehetik ezt, zsarolhatják a dolgozókat, hogy minden munkát nap végére csináljon meg, ha nyilvánvalóan azt 8 órán belül nem lehet teljesíteni? Még mielőtt valaki azzal jönne, az aznapi melót nem lehet másik napra átvinni, az nap meg kell csinálni, másik nap új meló van...

2018. szept. 8. 22:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én is állami helyen dolgoztam, és nemcsak hogy ingyen kellett túlórazni, el is várták. Sőt azt szólták meg, aki a munkaidő lejártakor felállt és elment. Ott nem sikerült összefogni, mivel a főnöknek egész besúgó-halozata volt. Végül annyi munkát sóztak a nyakunkba, hogy kénytelen voltam lelépni onnan. Amúgy nyilván sehol nincs lepapirozva, hogy kötelezően elvart túlórat végzel ingyen (nálunk is csak szóban hangzott el, értekezleteken), úgyhogy nekik ebből bajuk nem lesz. Ahogy írták, csak osszefogassal lehet valamit elérni. Az meg a magyar emberektől elég nagy elvaras.
2019. aug. 14. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!