Ha életem első munkahelyénél a PRÓBAIDŐ ELSŐ NAPJÁN felmondok ez mennyire hátráltatja a későbbi álláskeresésem?
Félrevezettek az interjún és egészen más feladatkört akarnak "rám sózni" , nem erről beszéltünk. Ezt nem tudom ellátni, és nem erre van képesítésem.
Sajnos nem vagyok jártas ebben, de a próbaidőm első napjának az estéjén e-mailben a szkennelt aláírt nyomtatvánnyal mondtam fel. Tudom nem a legszebb, de a kísérő e-mailben szükségét éreztem a kifejtésnek, és személyesen nem ment volna ilyen összeszedetten és semmiképp nem akartam, hogy győzködjenek.
Ez a szerencsétlen esetet mennyire kell a leendő munkaadóm tudtára hozni? Az önéletrajzomba semmiképp nem jelölöm, de kicsit félek a negatív megítéléstől.
Egyeske, itt nem arról van szó, mit beszéltek meg, hanem miről írtak szerződést. Munkakör, szükséges képesítések. Pont.
Kérdező, ha szóba kerül a dolog, mondd meg nyíltan, hogy simlis volt a munkáltatód, mert teljesen más munkát akart végeztetni veled, mint amiben megállapodtatok. Ennek nem lesz negatív hatása.
#5 Már hogyne lehetne, szimplán csak nem írod bele az önéletrajzodba, és nem említed a következő interjúdon - meg természetesen nem írod ki facebookra/twitterre/akármire. Ennyi bőven elég, hidd el, egy munkaadó sem fog detektívet küldeni rád... 17-23 éves koromig annyi munkahelyen megfordultam már, hogy oldalakat tölthetnék meg a volt munkahelyeimmel - de nem vagyok síkhülye, h ezt megtegyem. xD
Megjegyzem a kísérő e-mailes kifejtésed is felesleges volt, próaidő alatt bármikor (értsd: a nap kellős közepén is) felmondhatsz, és a munkáltató is felmondhat neked - indoklás nélkül. Persze tudom fiatal vagy, lelkiismeretes, stb... még pár átbhaszó/simlis/kizsigerelő munkahely, és változni fog a hozzáállásod (ezzel nem azt mondom, hogy ne legyél korrekt vagy h xarj bele, de muszáj leaz kicsit “megkeményedni”, minimum a kötelességeid mellett a jogaiddal is tisztában lenni, és kiállni magadért). Hajrá, és sok sikert a kövi munkahelyen! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!