Akik kapnak borravalót munkájuk során, kb. mennyit kaptok egy nap? Megtarthatjátok, vagy be kell dobni a közösbe?
Hétköznap 1-2ezerFt
Hétvége 3-4ezerFt
Megtarthatjuk.
Egy pizzafutár :)
Köszönöm szépen a válaszodat! :)
Hű, én sokkal többre számítottam őszintén szólva! Én mindig igyekszem legalább 1-200 forintot adni, attól függően, mennyi apróm van, vagy mennyi a végösszeg.
Szerintem az a pár ezer Ft egyáltalán nem kevés naponta. Ha azt vesszük, hogy a rendes fizetése összesen lehet olyan 5-6000Ft egy napra (nem tudom pontosan, de nehezen tudom elképzelni, hogy a pizzások minimálbérnél sokkal többet keresnének).
Manapság már sok helyen előre lehet fizetni netes rendeléskor. Én is úgy szoktam pizzát venni, és olyankor nem adok egyáltalán pénzt a futár kezébe. Van, hogy épp van valahonnan maradék apróm és tudok adni egy kis borravalót, de általában nem tartok itthon készpénzt, kártyával szoktam fizetni szinte mindenhol.
A kérdésre: én étteremben dolgoztam pincérként. Átlagosan 100-200 Ft volt nekünk is a borravaló asztalonként. Napi átlagot azért nem tudok mondani, mert nagyon változó, volt, hogy alig volt vendég egy nap, és volt, hogy úsztunk a munkában. Mi bedobtuk a közösbe, és osztoztunk rajta a konyhásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!