Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért érzem magam így a...

Miért érzem magam így a munkámban?

Figyelt kérdés
36 éves nő vagyok, több felsőfokú végzettséggel. Szeretem a munkámat és szeretek dolgozni. Viszont az évek előrehaladtával azt érzem, hogy nem fejlődök sehová, inkább csak topogok egy helyben. Az eddigi munkahelyeimen mindenhol meg voltak velem elégedve, volt ahol csak úgy általánosságban, volt, ahol kiemelkedően. Mégsem érzem azt, hogy én lennék az egyik legjobb munkaerő az adott cégnél. Mindig azt érzem, hogy biztos van nálam ügyesebb, okosabb, gyorsabb, miért pont én lennék az, akire bármit is rábíznának, akit kiemelnének a többiek közül? Ehhez az érzéshez hozzájárulhat, hogy természetemnél fogva nyugodt, csendes típus vagyok, nem szeretem a felhajtást magam körül, nem szeretem a vitát, és nincs valami sok önbizalmam. Ha új feladatot kapok, nem kihívásként élem meg, hanem megijedek, hogy fogom elvégezni. Ha döntést kell hoznom valamiben, nem merem meghozni, mert félek, hogy rosszul döntök, inkább tovább passzolom. Borzalmas ez az érzés, mert nem érzem magam teljes értékű embernek. Félek, hogyha hibázok, csalódni fognak bennem a feletteseim. Félek nemet mondani olyan feladatokra, amik amúgy nem is kötődnének a munkakörömhöz, csak nincs más, akinek ki lehetne adni (pl. szaladgálás saját autóval ide-oda). Hogy tudnék ezen változtatni? Hogy tudnék erősebb, magabiztosabb lenni, jobban kiállni magamért?
2018. júl. 14. 12:20
 1/6 anonim ***** válasza:

"... és nincs valami sok önbizalmam..."

Ez a probléma oka. Léteznek eljárások, tréningek ez ellen. Főleg a jutubon találsz rá, vagy a stresszmestercom.

Már ne én adjak egy többdiplomásnak tanácsokat.

2018. júl. 14. 12:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Mert nem a helyeden vagy.
2018. júl. 14. 12:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha félelemmel tölt el egy új feladat megoldása és nem mersz dönteni, akkor mégsem neked való az, amit csinálsz. Nézz magadba, hogy mi az, ami valóban érdekel. Előfordul az, hogy kiégsz abban a hivatásban, amiről azt gondoltad, hogy tudnád nyugdíjig csinálni. Csak gondold végig.
2018. júl. 14. 13:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Hiba esetén hogy áll hozzád a környezeted?
2018. júl. 14. 16:37
 5/6 anonim ***** válasza:
+,
2018. júl. 14. 16:45
 6/6 A kérdező kommentje:

"Hiba esetén hogy áll hozzád a környezeted?"

Ez változó. Volt, ahol nagyon jó fejek voltak és megnyugtattak, hogy nem dőlt össze a világ, csak az nem hibázik, aki dolgozik és hogy mindent ki lehet javítani. És segítettek is mindenben, hiszen az volt a cél, hogy beletanuljak. De volt, ahol már eleve betanítani az új feladatra is nehezen akartak, nem volt türelmük hozzám és persze, ha emiatt hibáztam, akkor még kaptam is a fejemre. Hiába mondtam, hogy nem mutatták meg rendesen, még jegyzetelni se tudtam, olyan gyorsan ledarálták. Aztán ott hagytak vele, hogy oldjam meg, csak logikusan kell gondolkodni... És az ilyen helyzetek engem mindig elszomorítanak, mert nem értem, miért kell így bánni egy új kollégával. A mostani helyemen sajnos a főnököm olyan, hogy odadob valamit,amit meg kell csinálni, de alig mond valamit a dologról, aztán elviharzik. Mi meg csak pislogunk egymásra a kolléganőmmel, hogy most akkor mit is akart? És ilyenkor olyan szarul érzem magam, hogy egyáltalán hol kezdjek neki? Ha ketten vagyunk ott, még valahogy összedobjuk, de már előre félek, mi lesz, ha a kolléganőm szabira megy, én meg ott maradok egyedül...

2018. júl. 15. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!