Diplomások, akik nálatok alacsonyabb végzettségű emberekkel dolgoztok együtt, mit gondoltok róluk, hogyan viszonyultok hozzájuk?
Nem igazán ülnek együtt asztalhoz.
Oka több is. Csak 2 írnék.
1., Nem azonos a szünet.
2., Sportnap, netán Karácsonyi ünnepen, teljesen külön asztaluk van az étel elfogyasztására. ( pedig nem vagyunk fertöző betegek )
És Ők nem is azok a sok diplomások, max szakmailag kerültek pozícióhoz.
Nos, a kollégáim között egy embert leszámítva senkinek nincs diplomája. És mindegyikőjük a beosztottam. Nem ez határozza meg az emberi és munkakapcsolataimat. Egymás nélkül nem lennénk és nem is tudnánk egy irányba húzni a cél érdekében, így a kérdést sem értem igazán. Nem vezetői hozzáállás az, amit leírtál, de még csak nem is értelmes kollégára vall.
Én simán leülök a kollégáimmal egy asztalhoz enni, avagy kávézni. Megkérdezem hogy van az unokája, vagy a beteg anyukája. Mindenkit ismerek név szerint (ami szerintem ALAP, mégsem az mindenhol sajnos) és mindenkiről tudom milyen életszakaszban van, miről érdemes kérdezni, mindenkit szeretek őszintén végighallgatni. (Persze itt nem a félnapos monológokról van szó, de ezzel nem is próbálkozik senki. :D)
Egymásért dolgozunk, egymásért vagyunk, együtt megyünk előre, nincs értelme az ellentéteknek, főleg nem az ilyen jellegűeknek.
, itt nem arról volt szó, hogy reálisan, alul, vagy túlértékeled a saját képességeidet, hanem hogy milyen viszonyt alakítasz ki a körülötted/alattad dolgozókkal.
Ha érezteted velük, hogy te több vagy náluk, vagy még inkább csak többre tartod magad nálunk, akkor azzal csak magad alatt vágod a fát. Ha kialakul egy ilyen kapcsolat, ha fejtetőre áll szem fognak elismerni szakmailag.
Emberek. Multinál vagyok sokad irodista.
Az az alap hogy a céges étkezdében külön paravánnal leválasztott tér van csak a vezető muftiknak.
Ahol is vakító fehér abrosz csillogó étkészlet és a tálaló által az asztalhoz hozott !!! vezetői menüt kapnak.
És italt. Kóla jeges tea stb.
Mindezt mennyiért? Ingyen.
mennyit keresnek? Olyan 6-800 nettót.
Az étkezde többi része viaszosvászon abroszos padok ahol 10 en ülnek a mezei melósok irodisták egyszerre kapják a céges menüt ha a pulthoz mennek érte, majd ha végeztek a koszos edényt le kell adni.
Innivaló? Kancsó víz.
Mennyiért? 600/nap....
mennyit keresünk? 150 nettó vagy még azt se.
És akkor ott a mosdó.
Emeleten főnöki mosdó csillog villog oda földi halandó be se teheti a lábát. Virág dezodor stb.
Fsz-en alkalmazotti mosdó. Még szappan sincs...
És azért én is diplomás vagyok!!
Na???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!