Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Diplomások, akik nálatok...

Diplomások, akik nálatok alacsonyabb végzettségű emberekkel dolgoztok együtt, mit gondoltok róluk, hogyan viszonyultok hozzájuk?

Figyelt kérdés
Egy asztalhoz ültök ebédnél? Beszélgettek velük? Azokra gondolok akik diplomát igénylő állást töltenek be és vagy kollégái vagy beosztottjai a nem diplomásoknak.

2018. júl. 9. 23:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Még van egy évem, de 2 éve dolgozom/gyakorlatozom a szakmában, úgyhogy talán az én válaszom is megteszi. Én mérnök vagyok/leszek, ugyan úgy viszonyulok a melósokhoz, mint a diplomásokhoz, sőt kikérem a véleményüket egy adott problémával kapcsolatban. Én is munkásként kezdtem, szegény családból, lehet ezért nem nőtt meg az egóm(?). Egy asztalhoz pedig nem ülünk ebédnél, mert én egy műszakba járok, ők pedig 3 műszakba, tehát nincs közös szünet.
2018. júl. 10. 05:22
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Persze, a vezető felel azért, hogy a beosztottjai minden téren kielégítő körülmények között dolgozhassanak. Akiben ez a kérdés felmerül az nagyon messze van attól, hogy vezetői pozíciót tölthessen be. A lehető legrosszabb viselkedési minta, ha elhatárolódsz a többi dolgozótól akikkel együtt kell működnöd. Persze nem havernak kell lenni, az más. Elég komoly szakirodalma van a témának, millió egy léhűtő él abból, hogy a századik könyvet is megírja a témában. ugyanaz van mindegyikben, de egyet érdemes elolvasni.
2018. júl. 10. 07:15
 13/27 anonim ***** válasza:
93%
Nem tartom magam felsőbbrendűnek azért, mert diplomám van, mivel manapság az nem feltételez önmagában különösebb intelligenciát. Például óriási különbség van egy kommunikációs és egy mérnöki diploma között is. Én csak azokat nézem le, akik protekcióval bekerültek, jó esetben van egy OKJ-s papírjuk, és fogalmuk sincs, hogy mit csinálnak, és állandóan élősködnek másokon.
2018. júl. 10. 08:14
 14/27 anonim ***** válasza:
84%

Nem igazán ülnek együtt asztalhoz.

Oka több is. Csak 2 írnék.

1., Nem azonos a szünet.

2., Sportnap, netán Karácsonyi ünnepen, teljesen külön asztaluk van az étel elfogyasztására. ( pedig nem vagyunk fertöző betegek )

És Ők nem is azok a sok diplomások, max szakmailag kerültek pozícióhoz.

2018. júl. 10. 12:01
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
Én többnek tartom magam annál aki lusta volt tanulni... Most mi a francért szerénykedjek. Keményen dolgoztam tanultam a diplomáért, saját magam mentem el dolgozni hogy tudjam fizetni az albit, kaját, egyetemet. Nem buliztam nem szórakoztam. Most van jó állásom, stb. Önmagam köpném szembe ha azt mondanám hogy nem vagyok értékesebb a szellemi kvalitások tekintetében mint az aki ez idő alatt inkább elment árufeltöltőnek.
2018. júl. 10. 12:55
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Nos, a kollégáim között egy embert leszámítva senkinek nincs diplomája. És mindegyikőjük a beosztottam. Nem ez határozza meg az emberi és munkakapcsolataimat. Egymás nélkül nem lennénk és nem is tudnánk egy irányba húzni a cél érdekében, így a kérdést sem értem igazán. Nem vezetői hozzáállás az, amit leírtál, de még csak nem is értelmes kollégára vall.

Én simán leülök a kollégáimmal egy asztalhoz enni, avagy kávézni. Megkérdezem hogy van az unokája, vagy a beteg anyukája. Mindenkit ismerek név szerint (ami szerintem ALAP, mégsem az mindenhol sajnos) és mindenkiről tudom milyen életszakaszban van, miről érdemes kérdezni, mindenkit szeretek őszintén végighallgatni. (Persze itt nem a félnapos monológokról van szó, de ezzel nem is próbálkozik senki. :D)

Egymásért dolgozunk, egymásért vagyunk, együtt megyünk előre, nincs értelme az ellentéteknek, főleg nem az ilyen jellegűeknek.

2018. júl. 10. 13:34
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk azért van feszültség, mert a gyártásban dolgozó munkások több fizetést kapnak, illetve bónuszt mint az irodisták. De ez van... A melóst meg kell fizetni.
2018. júl. 10. 14:18
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

, itt nem arról volt szó, hogy reálisan, alul, vagy túlértékeled a saját képességeidet, hanem hogy milyen viszonyt alakítasz ki a körülötted/alattad dolgozókkal.

Ha érezteted velük, hogy te több vagy náluk, vagy még inkább csak többre tartod magad nálunk, akkor azzal csak magad alatt vágod a fát. Ha kialakul egy ilyen kapcsolat, ha fejtetőre áll szem fognak elismerni szakmailag.

2018. júl. 10. 14:27
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben tudok velük beszélgetni és megtalálom a közös témát, én bárkivel szívesen beszélgetek. Volt már, hogy másik diplomás társaságát nem kerestem szívesen, mert a focin kívül másról nem tudott beszélni :D.
2018. júl. 10. 17:01
 20/27 anonim ***** válasza:

Emberek. Multinál vagyok sokad irodista.

Az az alap hogy a céges étkezdében külön paravánnal leválasztott tér van csak a vezető muftiknak.

Ahol is vakító fehér abrosz csillogó étkészlet és a tálaló által az asztalhoz hozott !!! vezetői menüt kapnak.

És italt. Kóla jeges tea stb.

Mindezt mennyiért? Ingyen.

mennyit keresnek? Olyan 6-800 nettót.

Az étkezde többi része viaszosvászon abroszos padok ahol 10 en ülnek a mezei melósok irodisták egyszerre kapják a céges menüt ha a pulthoz mennek érte, majd ha végeztek a koszos edényt le kell adni.

Innivaló? Kancsó víz.

Mennyiért? 600/nap....

mennyit keresünk? 150 nettó vagy még azt se.

És akkor ott a mosdó.

Emeleten főnöki mosdó csillog villog oda földi halandó be se teheti a lábát. Virág dezodor stb.

Fsz-en alkalmazotti mosdó. Még szappan sincs...

És azért én is diplomás vagyok!!

Na???

2018. júl. 10. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!