Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Véletlen károkozás a munkahely...

Véletlen károkozás a munkahelyen-ki kell fizetni?

Figyelt kérdés

Üdv!

A következő a sztori: egy raktárban dolgozom. Árut vettek át, több raklapnyit. Beállítottak segíteni. Új kolléga van, ő már elkezdte átvenni, pakolni a megszámolt termékeket egy másik raklapra, egy olyan másik kollégával, aki a héten volt utoljára. Tele volt már a raklap, szóltam neki, vigyázzunk, mert le fog dőlni, kezdjünk újat. Nem, hiszen a többi se dőlt le. Jó. Én pipáltam a listát, ő pakolt tovább. Erre megtörtént a baj: hozzá sem ért senki, és a torony teteje ledőlt. Az áru egy része megsérült, az értéke kb. 100 ezer ft.

A főnök összeíratta velünk a listát, kifaggatott minket, hogyan történt. Az a gond, hogy engem is felelősségre vont ő is, meg a kollégák is, többes szám második személyben beszélnek / "nálaTOK dőlt le, levarázsoltáTOK az árut a földre", stb. /. Pedig nem én pakoltam, és nem hallgatott rám a munkatárs.

Velem is kifizettethetik a kárt? Kérdeztem a többieket, nincs válasz a részükről.

Történt már mással is hasonló eset?

2018. jún. 24. 11:37
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

8-as: rossz a szövegértelmezésed. Nem ÉN pakoltam a raklapot, hanem más. És nem csak mi ketten voltunk ott. Látom, okoskodni azt tudsz, látatlanban is. "Imádom" az ilyet.

A többieknek meg köszönöm a normális válaszokat.

2018. jún. 24. 16:53
 12/12 anonim ***** válasza:
A jogszabályok alapján véletlen károkozásnál nem fizettethetik ki az egész kárt, csak egy részét. A leírásod alapján te nem vagy hibás, mert figyelmeztetted azt, aki pakolt, de nem hallgatott rád. Te a tőled telhető legnagyobb gondossággal jártál el. Ezt nyugodt hangnemben mondd el a főnöknek, kérd, hogy vegyék jegyzőkönyvbe. Lebegtesd meg, hogy ha ki akarják fizettetni veled a kárt, ügyvédhez / nyilvánossághoz fordulsz. Vagy ezt teszed, és sanszos, hogy leszállnak rólad, vagy lenyeled a békát, ha nem akarod kvázi megfenyegetni a főnököt, mert végül is rosszul is elsülhet.
2018. jún. 24. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!