Milyen gyorsan lehet manapság munkát találni? Ismerősöm szerint akár 1 hét alatt is, szerintem meg nem
Ismerősöm azt mondja ha valami nem tetszik a mostani melóhelyemen, ne szarozzak hagyjam ott a francba küldjek szét egy csomó életrajzot és 1 hét múlva már másik helyen kezdek.
szerintem ez úgy hazugság ahogy van. 1 éve kerestem állást, hát én százával szórtam az életrajzokat mindne szóba jöhető helyre beadtam 99%-a válaszra se méltatott, és nagy nehezen hónapok vagy fél év múlva vagy 20 állásinterjú után nagy nehezen felvettek a mostani szutyok helyemre ahol kapom a 110 nettót és örülhetek hogy fülem van és nem vagyok szatyor...
Szóval miről beszélnek azok akik szerint napok alatt akár el lehet helyezkedni? Nem tetszik valami a munkahelyeden? Beszólt a főnök? hagyd ott-1 hét és máshol kezdesz... persze!!!
Ahogy azt Móricka...
"mocskolod azokat akik segíteni akarnak"
Hol vannak ezek? Én egyet se látok. Hol akarnak segíteni? Hol? Én nem látom!
Attól függ, hogy:
- milyen végzettséged van
- hány olyan hely van, ahova elvből nem adod be, mert "a szintem alatt van", "ilyen meg olyan munkát nem akarok"
Az egy hét sztem nem reális, hacsak nincs az embernek hiányszakmában bizonyítványa, tapasztalata vagy ha nincs jól csengő cégnél többéves tapasztalata. Én speciel 2 nyelvdiplomával, 1 BA és 1 MA szakos végzettséggel kb. 1,5 hónap alatt találtam volna munkát, de vártam picit jobbra, és még 1,5 hónap múlva.
"1 BA és 1 MA szakos végzettséggel kb. 1,5 hónap alatt találtam volna munkát,"
Akkor azért úgy tűnik még egy több diplomásnak se úgy megy hogy ma otthagyom a helyem és jövő héten már másutt kezdek...
IT-be simán, ápolónak lasszóval fogják az embereket.
De pl. Aldiba mennek a csókosok, vagy felvesznek 2 hétre, aztán próbaidő után kiraknak.
Nekem fél évbe telt, de a szakmámban azonnal lett volna mló.
Óphaszdmeg már MEGINT TE?
Időnként itt rinyálsz egy cosmót... szánalmas vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!