Milyen gyorsan lehet manapság munkát találni? Ismerősöm szerint akár 1 hét alatt is, szerintem meg nem
Ismerősöm azt mondja ha valami nem tetszik a mostani melóhelyemen, ne szarozzak hagyjam ott a francba küldjek szét egy csomó életrajzot és 1 hét múlva már másik helyen kezdek.
szerintem ez úgy hazugság ahogy van. 1 éve kerestem állást, hát én százával szórtam az életrajzokat mindne szóba jöhető helyre beadtam 99%-a válaszra se méltatott, és nagy nehezen hónapok vagy fél év múlva vagy 20 állásinterjú után nagy nehezen felvettek a mostani szutyok helyemre ahol kapom a 110 nettót és örülhetek hogy fülem van és nem vagyok szatyor...
Szóval miről beszélnek azok akik szerint napok alatt akár el lehet helyezkedni? Nem tetszik valami a munkahelyeden? Beszólt a főnök? hagyd ott-1 hét és máshol kezdesz... persze!!!
Ahogy azt Móricka...
valóban lehet 1 hét alatt is melót találni csak az olyan is amit élő ember józanul el nem vállalna max kényszerből és le is lép amint lesz akármi más.
betanított melók lasszóval keresik a balekjukat és állandóan kell ember persze mert akit felvesznek hamar meg is lép
ez tényleg sok dologtól függ.
kihasználós embertelen robot munkára azonnal felvesznek.
gyárak,vagy sofőr munkák,közértek.
ha jó iskoláid vannak és szakmai rutinod akkor még gyorsabban,sőt lehet hogy fejvadász cégek vadásznak le és ajánlanak neked melót a jelenlegi helyett.
pl unokahúgom egyetemet végzett beszél 4 nyelvet,a szakterülete a flottairányítás,import export és félévente hívják a fejvadász cégek,hogy itt meg ott havi 2-3 kilóval többért a jelenlegitől megye-e.
"m 3-4 céghez önéletrajzot,"
És aki 300 helyre küld és sehol semmi (normális) az mit szóljon?
"A legócskább gyárban megkapja az ember a havi 160-180-at. "
Ki kell ábrándítsalak egy ócska helyen minbér van nettó 90 s slussz.
De ismerősöm önkormányzatnál diplomás munkakörben tizenéve a pályán kapja a nettó 120-at.
Diplomás!
"Ki az a hülye aki ilyen szarokra elmegy? Előbb megyek el szart lapátolni mint ezekre."
Az, aki nem ért semmihez, ellenben van két füle meg egy szája, képes megtanulni tíz mondatot és szüksége van az állásra.
15#
Nézz körül Tatabányán az ipari parkban. Grundfos, Sanmina, Coloplast, Delphi...stb. Mind megadja a 160-at, de inkább többet és szinte bárkit felvesznek.
Ahova BÁRKIT felvesznek oda nem szabad menni!!! mert oka van, hogy annyira nincs ember hogy bárkit felvesznek....
ehhez nem kell nagy ész.
Ahova bárkit akár holnapra csak jöjjön-na oda józan ember nem megy!
19#
Van oka, hogy bárkit felvesznek. Az, hogy nincs emberük. Normális munkakörülmények vannak, nem hajtják szét az embert és a kollégák is viszonylag normálisak. Barátnőm a grundfosban volt diákmelós, szeretett ott lenni és a kollégái is szerették a helyet.
De biztos jobb az a hely, ahol a kérdező a minimálbért sem kapja meg és örülhet, hogy füle van és nem szatyor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!