Ha a munkáltató nem korrekt velem ez feljogosít arra h én se legyek korrekt vele?
Ismerjük a bölcsességet amilyen az adj isten olyan a.....
Ha a munkáltató korrekt az emberrel cserébe elvárhatja hogy a munkavállaló is legyen az vele szemben.
De mi van akkor ha a munkáltató minden csak nem korrekt? Ha csal lop finoman szólva?
Ha eleve úgy kezd hogy felvesz 6 órába min bérbe és 8-10 óra a munka feketepénzzel?
És a fekete pén z az vagy jön vagy nem csúszik késik, csonkán jön, sehogy se jön, vitatja az óraszámot ledolgozol 10 órát és szerinte cska „8 volt az...“ és annyit fizet ki azt is késve-csúszva.
Szóval lop csal hazudik, nem korrekt.
Ez az egész felveti a kérdést ha ő így áll hozzám, én miért álljak másképp hozzá?
Kések lógok trehány munkát végzek „jóvanazúgy“ alapon, ha lehet megpattanok, szarok mindenre. Szóval nem vagyok korrekt. Miért lennék ő se az, ő is csal meglop, hát ott vágok vissza ahol tudok.
Ha hátat fordít a főnök már le is léptem pl.
Rendben van ez így? Mi mást tehetnék?
demotiváló ez a fajta hozzáállás és ez a munkádon csattanhat
szerintem inkább válts
Nem maradnék én se. Ha "megegyezés" van, akkor azt kőkeményen be kellene tartania. De nem jó az, ha maradsz és csatába szállsz vele. "Ismerjük a bölcsességet":
akár a követ ütöd a tojáshoz, akár a tojást a kőhöz - mindig a tojás törik.
Én évek óta így dolgozok ilyen feltételek mellett mert más nincs.
Ill lenne más de az anyagilag még szarabb lenne így marad ez a mostani szar.
Amikor elvállaltad ezt a munkát, te is tudtad, hogy a pénz egy része "fekete" lesz. Mikor aláírtad a szerződést ezt elfogadtad. Ahogy azt is tudni kell, hogy egy ilyen szituban bizony a törvényi lehetőségek nem téged védenek. (nem tudod bizonyítani pontosan hány óra túlórád volt hiszen csak 6-ra vagy bejelentve, a fekete pénz akkor jön amikor a főnököd akarja, sőt ha azt mondja most nem adok, te semmivel nem tudod bizonyítani, hogy az jár neked stb...)
Ezek a dolgok a levegőben voltak amikor te elfogadtad ezt a munkát ilyen körülmények között. (mondhattál volna nemet)
A gond azzal, ha te "csakazértis" mentalitással slendriánul dolgozol, meglógsz a főnököd viszont simán kirúghat pláne ha tudja bizonyítani a hanyagságod. A bíróságon meg senkit nem fog érdekelni, hogy te csak azért csináltad mert ez a "visszavágás".
"Ezek a dolgok a levegőben voltak amikor te elfogadtad ezt a munkát ilyen körülmények között. (mondhattál volna nemet)"
Hát már bocs de épp ez lenne a lényeg. Hogy igazából nincs választásom mert a munka kell így vagy elfogadom ilyennek vagy nemet mondok de akkor mehetek is haza.
De mivel most mondtam h a munka kell így mondhatok nemet? van választásom? Nincs.
Végül is a szakadék felett ágba kapaszkodó embernek is van választása. El is engedheti az ágat és akkor szörnyethal....
ööö... akkor van választása? Vagy vagy nincs? Na ez pont ilyen.
" meglógsz a főnököd viszont simán kirúghat pláne "
Elemi logika...
Az meg egy külön érdekes lenne, ha a papíron 6 órás munkaviszonnyal a főnök lógást akarna rám verni. Mit mondana adott esetben hogy elmentem haza 6 óra munka után és nem maradtam 8 óráig... és miért ne mentem volna elvégre 6 órás a szerződés...
a fagyi visszanyal.
Napi munkaügyis kamu.
Ez a főnököd a folyton csumarészeg iskolaigazgató?
"Napi munkaügyis kamu."
Ez a fórum lassan olyan mint a hajdani SZU titkosrendőrsége hogy minden gyanús neki.
A fent a kérdező által leírtakkal az a gond, hogy nagyon sokan vannak akik ilyen feltételek mellett dolgoznak.
Kamu nem kamu én pl évek óta így dolgozom. Minbér + a többi zsebbe és állandóan probléma van a fekete résszel.
Mégse hagyom ott mert kis település vagy ez van vagy a közmunka. Akkor inkább ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!