Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A főnökömnek van joga elmondan...

A főnökömnek van joga elmondani a kollégáknak a magánéleti dolgaimat?

Figyelt kérdés

Elkezdtem egy tanfolyamot még januárban, 2 hetente péntek délutánonként és minden héten szombatonként van oktatás, ebből adódóan a főnökömmel megbeszéltem - már az állásinterjún - hogy péntekenként egy órával előbb mennék és ugyanennyivel előbb jönnék el, hogy beérjek az oktatásra. Igazából a képzés nem feltétele a munkámnak, önszorgalomból csinálom, tehát egyfajta magánjellegű tevékenység, ha úgy tetszik hobbi. A kollégák néha néha rákérdeztek, hogy hogyhogy előbb bementem pénteken, de elintéztem annyival, hogy délután dolgom van, nem is kérdezgettek, hisz ők is van, hogy elmennek korábban, mert dolguk van. Egészen eddig rendben is voltak a dolgok, jeleztem mindig a főnöknek, ha aktuális volt a péntek, ő mondta, hogy ok. Most pénteken vizsgáztam, ismét előre szóltam a főnökömnek, majd ő pénteken bejött és a többiek előtt elkezdett erősködni, hogy nyugodtan menjek el akár korábban is, mondtam, hogy nem kell, de tovább erőltette, hogy nyugodtan menjek, még biztos tanulni akarok stb. , mintha direkt az lett volna a célja, hogy a többiek rákérdezzenek, hogy mire tanulok és hova megyek. Mikor rákérdeztek ő lelkesen mesélte, hogy suliba járok... Erre a többiek megdöbbentek, hogy "jaajj hát nem is mondtad" mire a főnököm nekem szegezte a kérdést, hogy "jaaj miért titkolózol a többiek előtt?" Én hirtelen köpni nyelni nem tudtam, hisz semmiféle titkolózást nem érzek abban, hogy nem kötök mindent a kollégák orrára. Utána persze egész délután ezen rágódtak, mikor eljöttem egyesével utánam kiabáltak, hogy sok sikert...épp ez nem hiányzott, ezért nem mondtam el nekik, hisz semmi közük hozzá, hogy a szabadidőmben mit csinálok.

A főnököm iránt teljesen elveszett a bizalmam, ilyet még korábbi munkahelyen nem tapasztaltam, amit zárt ajtók között mondtam négyszemközt beszéltem a főnökömmel az ott is maradt.

Szerintetek jogosan vagyok kiakadva? Ha ezek után kérdezgetnek a kollégák, hogy hogy megy a suli stb. esetleg a főnököm ismét rákérdez, hogy miért titkolóztam, akkor bunkóság azt mondani, hogy ezt a szabadidőmben csinálom, semmi közük hozzá, otthon van kivel megbeszélnem a magánjellegű dolgaimat nem úgy mint nekik?

2018. máj. 27. 21:34
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy a kivételezés gyanúját akarta volna elkergetni, főleg ennyi idő után. Van két idősebb kolléga, akik úgy szoktak elkéreckedni, hogy le se dolgozzák, csak bemennek a főnök irodájába, előadják, hogy hova kell menniük, majd a nem létező túlórájukra hivatkozva kérik, hogy hadd menjenek el 1-1,5 órával korábban.
2018. máj. 27. 22:06
 12/13 anonim ***** válasza:
26%

Újabb "köcsög főnök" kérdés...

Amúgy ez nem "jog" kérdése, szimplán a főnök is csak ember aki szeret beszélni és elkotyog dolgokat, főleg abban az esetben, ha nem tudja, hogy ekkora titok. Cseppet túlreagálod.

2018. máj. 27. 23:59
 13/13 anonim ***** válasza:

Én ha - ha annyira tabu a tanfolyam mibenléte, témája, vagy netán súlyosan érintené a munkahelyedet, fizetésedet (pl. főnökké kellene kinevezni, vagy egy/több kategóriával magasabb fizetést kellene adni neked az elvégzése után) - akkor bekamuznék valamit, akár ideiglenesen is, hogy mondjuk patchwork tanfolyamra járok, vagy origami tanfolyamra járok, vagy nyelvtanfolyamra járok, akármi, ilyenek százszámra vannak minden nagyvárosban (feltételezem, nem minden várostól távol levő, elszigetelt, mindössze párszáz lelkes kis falu egyetlen munkahelyén dolgozol, ott nyilván ilyesmit nem kamuzhatsz be). És kész. Punktum.

Ha megkérdezik miért, akkor azért, mert ez érdekel. Ez a hobbid.

Nekem pl. egyik kolléganőm origamizik,ő ilyen tanfolyamokra jár.

Bármit mondj, csak azt ne tedd, hogy nem mondasz semmit. Az gyanakvást kelt. Még az is lehet, hogy ellenségessé fordulnak, mert fejlődni akarsz. Azt pedig végképp ne mondd, hogy azért tanulsz, mert el akarsz onnan menni, vagy mert főnök akarsz lenni. Ez nem így megy.

2018. aug. 22. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!