Akik (kényszerűségből) bérből/fizetésből élnek: nem érzitek megalázónak ezt a helyzetet? Hogy kénytelenek vagytok dolgozni, robotolni azért, hogy legyen valami jövedelmetek, hogy meg tudjatok élni?
Ha úgy vesszük az is munka...XD besúgónak vagy b....gatóembernek lenni. A nagy testvér elvárja a napi limitet.
Amúgy a kommunizmusban meg igazából még szigorúbban vették a munkakerülőket. Mindenkinek adtak valamennyi munkát meg pénzt a megélhetésre (ami kb. éhenhalás ellen volt elég)...de ha valaki nem akart dolgozni akár fel is nyomhatták a zsaruknál. (közveszélyes munkakerülő volt a neve azt hiszem)
Ilyen szempontból a mai liberalista "mindenkinek jár valamennyi segély alanyi jogon" társadalom sokkal elnézőbb...
De akkor is kellett dolgozni.
Amúgy meg költözz ki az erdőbe és élj makkon! :)
1, Valamit eleve kell mindenkinek csinálnia ebben a világban;
2, Sokan voltak már úgy, hogy volt "nagy vagyon" öröklésben részük, mégis megszívták, mert nem gondolkodtak előre;
3, A megoldás talán valamiféle vállalkozás lenne egyéniben, ahol az egyén azt-, és azzal, azt csinál, amit valóban szeretne végezni, és így nem nyűgnek érezné az egész életet.
Oké, tegyük fel, hogy mindenki kellően nagy vagyont örökölt, és nem kell dolgoznia, fialtatja a pénzét.
Ki fogja kiadni a hamburgerem, kihordani a leveleim, vezetni a bankszámlámat, elvinni a kukámból a szemetemet, megtermelni az áramomat, a távfűtést, az internetet? Ki fog kiszedni a társaasházi liftből, ha beleragadok, ki fogja elfurikázni a gazdag hátsóm?
Megannyi kérdés... Egyébként alkalmazott vagyok, és nem érzem megalázónak, hogy dolgozom a pénzért. Sőt, inkább büszke vagyok rá, hiszen amit így megveszek (kaja, kocsi, ruhák, majd később lakás, stb.), az tényleg az enyém, nem anyámnak kell érte hálálkodni, én kerestem a szorgalmam, időm, tehetségem beáldozásával.
Kedves Kérdező!
"Kimondom őszintén: nekem semmilyen munka sem szimpatikus. A munka számomra egy kellemetlen, kínos kényszerként jelenik meg." A felmenőid meg kell védenem, ők nem voltak ostobák, talán kicsit hanyagok a nevelésedben. Sajnos sok az olyan szülő, aki nem tudja megfelelően szocializálni a gyermekét. Még egy haszontalan munkakerülő nem oszt, nem szoroz. Valakinek a hajléktalanszállón is kell végeznie, nemdebár.
A legnagyobb hibádat, hogy élettapasztalat és minimális információ, valamint közgazdasági ismeretek nélkül nyilatkozol fontos dolgokról, ne fogd a szüleidre! Gondolom, nem ők neveltek arra, hogy butaságokat beszélj. Ez a te saját képességed, megküzdöttél érte, légy rá büszke!
Van más is, amire büszke lehetnél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!