Pályakezdési "pánik"?
Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok és most vettek fel első állandós munkahelyre. 2 hónap múlva költözni akarok albérletbe. De félek, hogy magányos leszek ha egyedül fogok lakni. De ismerem magam, ha nem költözök itthon ragadok és soha nem tudom meg, hogy milyen az önálló élet. Nagyon nehéz elkezdeni, ezt sejtem. Ki mit javasol, kimek mi segített ilyenkor?2018. máj. 11. 20:00
1/4 anonim 

válasza:

Jól teszed, hogy elköltözöl. Nekem sajnos nem volt rá lehetőségem. Eljárhatsz mindenfelé munka után és elég ha csak aludni jársz haza, ha attól félsz, hogy magányos leszel.
2/4 anonim 

válasza:

Hívj fel pasikat, s nem leszel magányos. Vagy barátnőkkel esti programok...
3/4 anonim 

válasza:

Mindig csak a jelenre koncentrálj. A pillanatot próbáld átélni, a legjobban csinálni, a legjobban kiélvezni. Hogy mikor kell utaznod, hogy szervezd a költözést, közben a veled kapcsolatba kerülő emberekkel, lakótársakkal, munkatársakkal próbálj jó kapcsolatot kiépíteni, közös programokon részt venni, esetleg kezdeményezni ilyet, ha ők nem csinálnak. Szépítgesd a lakásod, építsd a karriered, tanulj valamit. Közben az otthoniakkal is ápolj valamilyen kapcsolatot. (telefon, internet, stb) Mindig csak a következő megoldandó problémát gondold át, és old meg. Fogd fel úgy, hogy egy csomó új emberrel ismerkedhetsz meg, és új tapasztalatokat, élményeket, ismereteket szerezhetsz.
4/4 anonim 

válasza:

Szerintem érdemes elköltöznöd, én 2 évig külön éltem, részben azért, hogy közelebb legyen a munkahely, részben hogy szabadabb legyek.
Most visszaköltöztem, mert nincs barátnőm és máshol dolgozok, ezért jelenleg nem látom értelmét külön lakni, de annyi előnye megvolt , hogy most lazábban kezelnek itthon is, és nem mint gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!