Voltatok már olyan interjún, ahol az 1. perctől éreztétek, hogy nem vagytok szimpatikusak?
Látom kötekedni szeretnél. Mindent kiírtam a kérdésben, ami a tárgyilagos véleményformáláshoz szükséges: "2 hetes a sztori, időközben egy régebbi pályázatom sikerült, befektetési terület mindkettő."
Kondíciókat kérdeztek, % és HUF értékek, fogalmak.. ezt nehéz szabad stílusban előadni.
Mivel szinte sehol nem mondják meg, hogy miért nem téged választanak, gondoltam megkérdezem itt az emberek véleményét/tapasztalatát, ilyen szinten talán lehet csinálni "érzelmi kérdést" belőle, hisz mint ahogy fenn is írták, sehová nem gépeket keresnek.
Nem 2 hete pörgök rajta, a napokban jeleztek vissza.
Nem együttérző kommenteket kértem, hanem megkérdeztem, hogy mi a megoldás a válaszadók szerint, ha azt érzik, hogy az interjún nem szimpatikusak.
Ehhez képest te jöttél azzal, hogy valószínűleg a nő ítélt meg reálisan, nem vall profizmusra stb. Nem ez volt a kérdés!
Nem figyeltem, hogy a #2-es vagy, a későbbi válaszodból úgy tűnt, hogy kötekedsz.
Köszi a linket, bár roma sem vagyok.
Azért nem kérdezem meg, mert mindenhol azt írják, hogy úgyis csak közhelyekkel magyarázzák meg, nem a valós indokkal.
Igaz, nincs mit tenni, ha nem bírják a fejed.
1. Igen, voltam: nem is sikerült a dolog, nem is tudtam (akartam már így ott???) jól teljesíteni. A 10. pontos nálam az volt, amikor bementem egy helyre és azt hallottam a folyosón, hogy a főnök mondta, hogy neki úgyis női munkatárs kell.
2, Mi a megoldás? Attól is függ, hogy milyen a mentalitásod: ha vehemens tudsz lenni, akkor a tudásoddal, stílusoddal be tudod bizonyítani, hogy életre való vagy, így odavaló vagy. Ha nem, inkább magányos a stílusod, akkor legalább elmondhatod, hogy megpróbáltad, azonban tanulni kell belőle, és megerősödni erre a mai világra.
Lehet stressz interjú volt. Nálunk is van ilyen és okkal. Szándékosan egy pöts benyomását kelti az interjúztató, hogy lássa, hogy viseled.
Tudom, hogy elég idióta megoldásnak tűnik, de én is megőrülök a beprotekciózott mimoza virágoktól, akik azért jönnek, mert nagyon magas fizetések vannak, de két hét után minden nap sírógörccsel mennek haza, mert nem bírják azt, amit egyébként napi szinten megkapnak. Nálunk csak az képes hosszútávon megmaradni, aki képes magát függetleníteni érzelmileg a stressztől és bírja a folyamatos nyomást, mivel sosem személynek szól, hanem a munka jellege ilyen. Rólam pl az ilyen simán lepereg, kb egy percig nem izgat, ha furcsa, kekeckedős kérdéseket tesznek fel, tudom, hogy teszt, vagy ha nem, akkor csak nem bírja a pofám és nem vesz fel. Veszteni nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!