Sok magyar orvos ha elvégzi az egyetemet miért lép le más országba?
A kezdő orvos fizetése nevetségesen alacsony. A magyar kórházi körülményeket nem írom le aki volt mostanában kórházban az tudja miről beszélek. Rengeteg ki nem fizetett túlóra.
Megértem a frissen végzett orvosokat , ha elhagyják az országot. Ha itthon bruttó 200-300-at keresnel kint meg 1-1,5 milliót ugyanazzal a munkával jobb munkakörülmények között akkor te nem keresnéd külföldön a boldogulásodat?
Egyébként ilyen esetben vissza kell fizetni a tandíjat, amit pár év múlva meg is tud tenni.
A mai egészségúgy egy vicc. A körülmények, meg minden. Nekem pâr éve, mikor úgy bántak velem a sürgősségin, mint egy kutyàval, azt mondta a nővér, hogy így fizetik meg őket, ezért. Ez nem magyarázat, meg az sem, hogy ellipták 9.000 forintomat, ugyanitt a sürgősségin.
A hálapénz meg. 15 éve a barátnőm apja, egy híres arab orvos, aki elutasította itthon először a hálapénzt. Majdnem az utcára kerültek. Hétvégékre kijárt Angliába ügyelni, mellette itthon is dolgozott. Ja, úgy hogy ez van...
Illetve nyilván te is tudod, hogy mindkettő ok miatt, együttesen.
Ha valaki elhagyja az országot akkor nem kell feltétlenül visszafizetnie a tandíjat. Itthon alapít egy céget (esetleg egy családtag) és minimálbérért alkalmaztatja saját magát (természetesen fizeti maga után a járadékokat). Papíron itthon dolgozik de gyakorlatilag külföldön. Tehát papíron az én cégem üzemorvosa minimálbérért.
Szerintem rengeteg kiskapu létezik, csak mi nem tudunk róla, de ezt majd a jogászok leboxolják egymás között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!