Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha egy cégtől 25ből 7-en...

Ha egy cégtől 25ből 7-en távoznak kb 1 hét alatt az nem kéne elgondolkodásra késztesse a vezetőt?

Figyelt kérdés

Kis cég 25 emberrel melyből 1 hét alatt 7en távoztak. Ennyi ember hiánya a végletekig feszíti a napi működést kb az is gond ki vegye fel a telefont mert aki felvette irodista már nincs, aki helyette fel szokta venni másik irodista az sincs, akit még be lehetne tenni esetleg már az sincs.

Nincs aki áruszállítást végezzen mert a sofőr elment, akit betettek helyére annak hivatásos jogsija nincs, ha a rendőr leinti akkor bukta, és eleve máshol lenne dolga ha tererautóval szaladgál a saját melóját nem végzi.

Szóval inog az egész.

És a távozások oka nem ám valami misztikum-a főnök nem fizette ki teljesen a havi bért, közölte nincs pénze, erre 7en leléptek. Eddig 7en. Aztán ki tudja hova fajul a dolog.

Ez nem kéne gondolkodnia a tisztelt főnök úrnak?

2018. ápr. 2. 19:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Trollunknak ismét ihlete volt, ja, nem.... csak ismétel
2018. ápr. 2. 22:10
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

Ez egy magyar KKV?

Mert akkor erre lehet számítani sok helyen. Ezt teszi a fidesz. Csilliárdokat az audinak boschnak stb multinak, hogy magyarországon csicskáztassák éhbérért a jónépet a gyártósor mellet.

Mindeközben a magyar vállalatok szinte semmilyen támogatást nem kapnak, az eu-s pályázatokat mind a kormányközeli (mészáros, tiborcz, stb) „vállalkozók” nyerik. A jelenlegi adók mellet szinte nincs magyar cég, amely képes lenne érdemben fejleszteni. Sokuknál egyetlen lehetőség marad a spórolás.

Persze mindeközben a fidesz kormány azt szeretné, hogy ezek a vállalkozások innovációból tudják fenntartani magukat, csak éppen ugye az erre irányuló források a fideszcégekhez mennek, az ezt megvalósítani képes emberek meg már külföldön keresik a kenyerüket. Tehát az marad fenn, aki ügyesebben nyal segget. Ennyi.

Tehát egy KKV cég vezetősége annyit tud tenni, hogy elmegy szavazni hétvégén egy olyan pártra, aki a multik helyett a magyar cégeket támogatja, a csicskamunka helyett a magyar innovációt, a kiscégek kisemmizése helyett anyagi biztonságot és fejlődési lehetőséget, haveri kapitalizmus helyett egyenlő feltételeket.

Természetesen kisarkított a helyzet, amit itt leírtam. A világgazdaság Mo. szemszögéből szárnyal, talán még sosem voltunk ilyen jó helyzetben, amióta létezik ipar. Az a cég, aki nem tud fejleszteni manapság az tényleg ássa el magát, és adja át a helyét életképesebb vállalkozásnak!

2018. ápr. 3. 00:42
 13/21 anonim válasza:
22%

"Csilliárdokat az audinak boschnak stb multinak, hogy magyarországon csicskáztassák éhbérért a jónépet a gyártósor mellet. "

Te miről beszélsz????? Éhbérérért? Tudod te mit fizetnek az audinál?

Ha éhbért akarsz gyere ide pl hozzánk, a nettó 100-120as fizetésekért, amit aztán még meg se kapsz és megtudod mi az éhbér!!

De jó is lenne ha én "audis éhbért" kapnék!!!!

2018. ápr. 3. 09:24
 14/21 anonim ***** válasza:
#13: direkt írtál alter fiókról vagy csak elfelejtettél visszalépni a kérdező fiókjába? Elég szánalmas, hogy a saját kérdésed alá sokadik fiókokból válaszolsz, hogy ezzel tartsd fenn a kommentfolyamot. Neked már lassan kijár egy külön "munkaügyis kamukérdések" kategória ahol kérdezhetsz és válaszolhatsz saját magadnak.
2018. ápr. 3. 19:47
 15/21 A kérdező kommentje:

'"Neked már lassan kijár egy külön "munkaügyis kamukérdések" kategória "

Na. Hajrá. Tessék megcsinálni. Hajrá.

2018. ápr. 3. 19:55
 16/21 anonim ***** válasza:

"Ez nem kéne gondolkodnia a tisztelt főnök úrnak?"

őőő... Nem.

2018. ápr. 5. 08:38
 17/21 A kérdező kommentje:

Akkor ne tegye. Nem az én vállalkozásom nem az én pénzem, nem én fogok már évek múlva is a bíróságra járkálni a tartozások peres ügyek miatt ha a vállalkozás csődbe jut.

Nem az én pénzem nem az én cégem.

De én a helyében azért elgondolkodnék addig amíg van min.

Mert ha már lakat lesz az ajtón akkor már késő.

De ő tudja olyan szuperokos úgyis majd felteheti a lakatot is a retek cége ajtajára a nagy eszével.

2018. ápr. 5. 10:42
 18/21 anonim ***** válasza:

haha.

Bíróságra járni.

Színjáték, hagyjál már ember.

2018. ápr. 5. 16:56
 19/21 anonim válasza:
34%

A kérdezőnek igaza van. Ha csődbe megy egy cég és nem tudják fizetni az elmaradásaikat az összes közmű szolgáltató partner beszállító stb stb mint mind felszólít és ha nem jut semmire (és nem jut ha csőd van) akkor indulnak a perek.

Víz gáz villany telefon internet NAV kamara partnerek bezsállítók könyvelőcég önkormányzat helyi adó iparűzési adó telephelyadó stb stb

egyik se fogja hagyni a pénzét per nélkül.

Per aztán végrehajtás.

És akkor még a ki nem fizetett egykori alkalmazottak munkaügyi pereiről nem is beszéltünk.

Ez szokott lenni.

Tanulmányozd a cégközlönyt annak is a felszámolással foglakozó részét.

Tanulságos.

2018. ápr. 5. 17:35
 20/21 anonim ***** válasza:

1) Hagyd már ott őket a fenébe basszus, ne írj ki róla még 60 kérdést, hanem kövesd az exmunkatársaid példáját. Papírt bead, azt' csókolom.

2) Van jogsim BUSZRA, mégsem tudnék csak úgy beugróba kisteherautót se vezetni valószínűleg. KAMU.

3) A főnök mi a francot csináljon szerinted? Ha nincs pénz, akkor nincs. Jelenthet magáncsődöt, eladhatja a vagyonát, akkor titeket mind szélnek eresztenek, és majd csak hónapok múlva láttok pénzt, esetleg, mert hidd el, magáncsőd esetén a bank is látni kívánja a pénzét, és erélyesebben el tudja venni. Mint ti. Lehet, hogy neked ez most elégtétel lenne, de annak az x embernek, aki fillérre pontosan beosztott fizetésből fizet lakbért, eteti a gyerekét, nem. Állambácsi pedig nem fog kisegíteni.

2018. ápr. 6. 01:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!