Szabadság alatt elérhetőnek kell lenni?
Szóval szabadságon voltam múlt héten, be volt állítva ilyen out of office üzenet.
Azonban nem egy ember írogatott nekem teamsen munkával kapcsolatban.
Nem értem, hogy nem látják hogy nem vagyok elérhető?
El sem olvastam a szabi utáni első munkanapog. Aztán teljesen fel voltak háborodva.
Szerződésben és sehol sincs olyasmi, hogy nekem szabi alatt rendelkezésre kellene állnom.
Sajnos megszokták,hogy gyorsan és jól dolgozom így mindenki fut utánam a problémáival.
Ilyenért őszintén,hogy lehet valakit felelősségre vonni?

Ha kifizetik akkor elérhetőnek kell lenni, ha nem, akkor nem.
Nálam is volt ilyen. minden lehetséges módon közöltem, hogy a szabadságon vagyok. Aztán pár embernek nem tetszett. Engem nem hatott meg egyik nyavajgása se.

Nálam, diplomás, felnőtt emberként ALAP, hogy a szabim utolsó napján, elolvasom az SMS és e-mail értesítéseket.
(Láttam már olyat, amikor idióta irodista belekötött az őrbe, mert nem olvasta a nyaralás alatt, hogy az új igazgató mindenkinek járműellenőrzést írt elő ki/be lépéskor. Aztán csodálkozott, hogy a HR lekakilta, hogy kapott egy gyomrost az őrtől.)

Nem kell. Ha nagyon nagy gáz van és sürgős eset, akkor meg nem az emailek felett bosszankodnak, hogy juuuuj nem ír vissza, hanem felhívnak.
Valószínűleg ha TÉNYLEG annyira nagy vészhelyzet lett volna, akkor felhívtak volna. De nem volt az, csak hozzá vannak szokva, hogy téged mindig mindennel lehet nyaggatni. De a szabadság azért szabadság, mert akkor nem a munkával foglalkozol. Azért az is sokat elmond, hogy ki vagy égve. Na pont az ilyen "még szabi alatt is lenyúzom rólad a bőrt"-féle megkeresések IS vezetnek a kiégéshez.
Úgyhogy nem, nem kell elérhetőnek lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!