Nyitvatartási idő után vásárolhat a vevő szabályosan?
A bolt ahol dolgozok 20 óráig van nyitva. De rendszeresen ennél később húzzuk le a rácsot, mert amíg vannak a boltban addig az üzletvezető nem zár be.
Azt hallottam, hogy nyitvatartási idő után nem adhatnék ki blokkot, ami nálunk rendszeresen megtörténik. Büntethet e a fogyasztóvédelem vagy a NAV, ha ellenőrzés van ilyen esetben? Nem találtam a neten erre vonatkozó egyértelmű jogszabályt.
@1
20:00ig kell kiszolgálni. Ez mindenre vonatkozik, fizetésre is.
Ha 20:00ig tud távozni a kasszától akkor oké.
A nav elég erősen büntet, de van pár perc türelmi idő, szóval olyat nem lehet hogy bemegy 19:59kor és 20 percig ott van.
Engem volt, hogy erre hivatkozva nem szolgáltak ki. De mivel előttem 30 percig foglalkoztak valaki mással, én ott vártam a soromra, és azután közölték, hogy menjek a búsba, nem is mentem abba az üzletbe többet.
Elhiszem, hogy a NAV ezért büntet, de a vásárlóval szemben ez akkor is kics*szés - és persze, nem arról beszélek, hogy beesek az utolsó pillanatban, aztán elkezdek nézelődni.
Szia! Van erre jogszabaly, sajnos most lusta vagyok kikeresni, de a zarora utan a fokasszabol -ha jol emlekszem- meg 30 percig bocsathato ki szamla hivatalosan.
A gyakorlatban pedig 40 perccel a zaras utan is kiadtuk a szamlat egy nagynevu ruhauzletben. (A NAV ezert sosem buntetett, amig ott dolgoztam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!