Hogyan kellene ilyen esetben reagálni, mikor rosszindulatú, agresszív vevők verbálisan bántalmazzák az eladót?
44 éves nőként igazán megbecsülöm,hogy van a mai, országos helyzet tekintetében munkahelyem, trombózis veszélynek van kitéve a 15 éve visszeres lábam, emiatt sem alkalmaztak volna sok helyen.( havi 50 ezer forintos fizetés )
Egy kis helységű használt ruha boltban vagyok eladó egyedüliként, műszak szerint váltjuk egymást a kolléganőmmel. Sok kötekedni vágyó, unatkozó ember jár be sajnos,akik az eladó határának feszegetésében lelik örömüket, vannak olyanok is, akik nem hajlandóak elhúzni a függönyt, mikor levetkőznek és szemtelenkednek. Az eladónak természetesen végig állnia kell 8 órán át egy helyben, úgy, hogy sem enni nem tudunk, sem pedig mosdóba menni, utána még fel kell takarítani a boltot.
A mai napon zárás előtt 5 perccel bejött egy édesanya a fiatal lányaival, a 10. ruhát vitték be zárórakor. Ekkor udvariasan megkértem őket, hogy legyenek szívesek, ne vigyenek be több ruhát az öltözőbe, mert zár az üzlet, ha megtetszett valami, akkor most fizessenek vagy jöjjenek vissza másnap, elteszem szívesen holnapra. Erre a három tizenéves kioktatott, hogy hogy végzem a munkám, köpködve, undorító hangnemben, azt mondta a három 15-17 év körüli, hogy akkor zárhatok csak be, ha a vevők megengedik. Az anyja még undorítóbban viselkedett, az arcomba tolta a ruhákat, hogy ez sem, meg ez sem kell..stb. Aztán még az arcomba vágtak néhány dolgot és kimentek, majd visszajöttek és beírtak a panaszkönyvbe. ( Azért jöttek vissza, mert nyugodt hangon válaszoltam nekik ). Aztán rosszul lettem és sírva fakadtam. A családom jött elém. Holnap biztosan visszajönnek kötekedni, előre félek szó szerint.
Mit mondhatnék holnap, mit tegyek?
Köszönöm a segítséget előre is!
Most ez csúnya lesz, de ha vevő van az üzletben, ugyan kibírsz még 10-15 percet, ha eladtál valamit, megérte.
A stílusuk amúgy bicskanyitogató, az ilyenekkel szemben be kell venni a leszarom tablettát vagy stresszmentesebb munkahely után nézni...
Tudod, mi az 8 órát étlen, wc nelkül állni visszeres labbal, úgy, hogy zárás után 40 percig takaritanod kell?
Meg otthon megfőzni..stb?
Erélyesen kell fellépned,nem engeded be zárás után,és kész.
Ha így viselkedik valaki,mond meg hogy ki lehet fáradni az üzletből mert hívod a rendőrséget.
Muszáj határt húzni,sok ember pofátlan,sajnos.De mindennek van határa.
Most komolyan 8 órát bírsz pisi nélkül? Nem iszol? Egészségtelen! Vagy pelenkát használsz?
És mi az hogy nem eszel 8 órán keresztül? Az is egészségtelen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!