Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan kellene ilyen esetben...

Hogyan kellene ilyen esetben reagálni, mikor rosszindulatú, agresszív vevők verbálisan bántalmazzák az eladót?

Figyelt kérdés

44 éves nőként igazán megbecsülöm,hogy van a mai, országos helyzet tekintetében munkahelyem, trombózis veszélynek van kitéve a 15 éve visszeres lábam, emiatt sem alkalmaztak volna sok helyen.( havi 50 ezer forintos fizetés )

Egy kis helységű használt ruha boltban vagyok eladó egyedüliként, műszak szerint váltjuk egymást a kolléganőmmel. Sok kötekedni vágyó, unatkozó ember jár be sajnos,akik az eladó határának feszegetésében lelik örömüket, vannak olyanok is, akik nem hajlandóak elhúzni a függönyt, mikor levetkőznek és szemtelenkednek. Az eladónak természetesen végig állnia kell 8 órán át egy helyben, úgy, hogy sem enni nem tudunk, sem pedig mosdóba menni, utána még fel kell takarítani a boltot.

A mai napon zárás előtt 5 perccel bejött egy édesanya a fiatal lányaival, a 10. ruhát vitték be zárórakor. Ekkor udvariasan megkértem őket, hogy legyenek szívesek, ne vigyenek be több ruhát az öltözőbe, mert zár az üzlet, ha megtetszett valami, akkor most fizessenek vagy jöjjenek vissza másnap, elteszem szívesen holnapra. Erre a három tizenéves kioktatott, hogy hogy végzem a munkám, köpködve, undorító hangnemben, azt mondta a három 15-17 év körüli, hogy akkor zárhatok csak be, ha a vevők megengedik. Az anyja még undorítóbban viselkedett, az arcomba tolta a ruhákat, hogy ez sem, meg ez sem kell..stb. Aztán még az arcomba vágtak néhány dolgot és kimentek, majd visszajöttek és beírtak a panaszkönyvbe. ( Azért jöttek vissza, mert nyugodt hangon válaszoltam nekik ). Aztán rosszul lettem és sírva fakadtam. A családom jött elém. Holnap biztosan visszajönnek kötekedni, előre félek szó szerint.

Mit mondhatnék holnap, mit tegyek?

Köszönöm a segítséget előre is!

2015. ápr. 27. 20:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%
Biztos nem heti 40 órás (heti 5x8)ha csak 50 ezret kap mert a minlimalber is több.
2015. ápr. 28. 13:26
 12/14 anonim ***** válasza:
31%

Ha te lennél a tulaj megtehetnéd hogy elküldöd őket a búspitsába, de így hogy alkalmazott vagy ,nem ajánlom, mert a főnököd nem tudom mennyire toleráns,gyanítom hogy semennyire, ha se wc se egy szék nincs, szóval lehet másik munkát keresni utána..

Ha beírtak a panaszkönyvbe annak nyoma van ,úgyis beszélned kell róla a tulajjal. Kérdezd meg mi lett volna a teendő szerinte.

2015. ápr. 28. 14:16
 13/14 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező: napi félóra szünet jár neked, ha 8 órát dolgozol. Ezt ne mulaszd el közölni a főnököddel. Benne van a munka törvénykönyvében.

Zárás után zárd kulcsra a a bejáratot. Előtte még próbáld elviselni valahogy a vevőket. :(

2015. ápr. 28. 23:04
 14/14 anonim ***** válasza:
75%

Záráskor egyszerűen bekulcsolod az ajtót,amíg takarítasz meg stb . Utána senki nem jön be .

Ezekkel pedig,akik zárás előtt 3 perccel jönnek nagybevásárlásra (én csak pánikbetegeknek hívom őket ) nem nagyon tudsz mit csinálni,teljesen korrekt,hogyha udvariasan de szólsz nekik,hogy hamarosan zár az üzlet,de ennyi . Sajnos le kell nyelni a békát,ha még tetvészkednek és pofátlanok ..

Viszont a csúnya beszédet nem vagy köteles eltűrni a vevőtől sem , a pénzével nem vált jogot arra,hogy sértegesse az eladót . Ne legyél ilyen labilis idegileg,azt kell tudatosítani magadban,hogy ezekn idegenek ,magukat járatják le ,és semmit nem számít mit gondolnak/ mondanak rólad .

Ilyenkor lehet viccelődve mondani nekik valamit,ezzel általában a legbunkóbb fajta sem tud mit kezdeni ,ha te mosolyogva megköszönöm ha elküld a büdös pcsába :D

2015. ápr. 29. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!