Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van aki nagyon sokat dolgozik?...

Van aki nagyon sokat dolgozik? Hogy bírja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kérdésem a következő lenne, hogy ti ismertek olyan embert vagy magatok is ilyenek vagytok /voltatok ,hogy éjt nappallá téve csak dolgozott? Lassan 22 éves vagyok és a szüleim azt mondják ők ks dolgoztak ennyit illetve fiatal vagyok még bírom a munkát. Régi nagy álmom egy családi ház és mindent meg is szeretnék tenni érte. Nagyjából úgy számoltam heti 6 nap akár 12 órában és kb 5 év kemény munkával meg valósíthatnám az álmom. Fontos kiemelnem , hogy mindezt nem Magyarországon tenném , természetesen külföldön. Szóval azoknak a véleményére lennék kíváncsi aki járt hasonló cipőben vagy ismer akár ilyen embert , hogy megéri-e van-e ideje másra ( mivel sportolni is szeretnék) és egyáltalán hogyan bírja? Előre is köszönöm a válaszokat.

2018. márc. 11. 21:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
az a baj ,hogy közben eszembe jutott itt úgy van ,hogy egy bizonyos heti óraszám felett nem is éri már meg túlórázni mivel elviszi az adó , hacsak nem vagy házas ( de hát úgy egyszerűbb is 2 fizetésből). Szóval én már mindent megpróbáltam de veszni látszik az ügy. Azért kitartok az álmom mellett ,hogy egyszer legyen házam. Talán ha vállalkozásom lesz majd amit tervezgetek összejöhet de addig nincs rá sok esély
2018. márc. 12. 09:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú évekig 2 helyen dolgoztam egyik 12 órázás aztán mentem a 8 órásba. Aludni napokig semmi, néha 2-3 óra alvás a buszon.Szombat vasárnap is meló ,havonta 1 vagy 2 nap volt szabad.Előny hogy szinte semmit nem költöttem nem volt rá időm hogy költsek. És ez 7 éven át mert a bank vitt volna mindent. Koffeintablettákat ittam kv-val meg néha egyéb gyorsítót szedtem, másként nem ment volna. Alapvetően megérte mert máskülönben nem lenne lakásom 1 állásból nem lehet idehaza megélni és előrébb jutni.Most csak 12 órázok de kevés is a pénz nagyon, viszont már nem bírnám a 20 órázásokat kikészült a szívem meg az idegem.
2018. márc. 12. 14:48
 13/17 anonim ***** válasza:
Kizárt dolog, hogy évekig bírnád a 6x12 órát. Fizikailag és lelkileg is tönkremennél. Fizikailag azért, mert nem tudnád magad kipihenni rendesen. Lelkileg meg azért, mert gyakorlatilag lemondhatnál mindenféle szociális életről. Ennyi munka mellett nem lehetnek barátaid, párkapcsolatod, a családoddal sem tudnád tartani a kapcsolatot. 6 napon át csak a meló lenne, aztán a 7. napot meg az elmaradt ügyek intézése (bevásárlás, egy heti házimunka, stb.) tenné ki. Igazából saját magadra, a hobbijaidra, vagy más emberekre egyáltalán nem lenne időd. Aztán a 20-as éveid végén már nem lesz olyan egyszerű új barátokat találni, kapcsolatot keresni, mint most... Szóval én a helyedben ezeket nem adnám fel.
2018. márc. 13. 19:37
 14/17 A kérdező kommentje:
Talán annyiban könnyebb lenne ,hogy idősek otthonába mennék dolgozni így talán annyira nem zárkózom be. De úgy vagyok vele inkább most megszenvedek pár évig ,hogy később jobb legyen. Az álmom szeretném megvalósítani mert sajnos nem születtem gazdag családban
2018. márc. 13. 21:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Én sokat dolgozom, mégsem vagyok annyira büszke rá. A családtól veszem el az időt. ☹ Belekeveredtem egy olyan másodállásba, amivel nem akartam őket cserben hagyni. Igazából szeretem csinálni, jobban, mint a főállást... Mégis furdal a lelkiismeretem. Amíg nincs gyermek, vállalj egy szombati vagy vasárnapi melót (nem javaslom mindkettőt), de azt se vidd túlzásba, nehogy valami baj érjen.
2018. márc. 18. 20:23
 16/17 anonim ***** válasza:
Mindamellett le a kalappal előtted, kevés fiataltól hallok hasonlót. ☺ Mégis azt mondom, vigyázz nagyon magadra.
2018. márc. 18. 20:27
 17/17 A kérdező kommentje:
Fiatal korom ellenére hamar rájöttem hogy "átlag" emberként csakis kemény munkával lehet előrébb jutni. Mivel jó pár éve szeretnék saját házat ezért mindent meg is teszek érte. Nem akarom azt ,hogy 10-15 évvel később még a hitelt nyögjem valami rozoga panel lakásban vagy akár a fizetésem felét elvigye a lakbér. Mióta itt vagyok külföldön jó párszor láttam (mikor mentem szombaton dolgozni) reggel részegen kóvájogtak az utcákon a korom beliek és őszintén szólva sajnáltam őket (mivel én alapból is talán 2x voltam bulizni nem vonz egyáltalán) hogy elfecsérlik az idejüket. Ez az én véleményem igazából mind a korombeliekről mind az életről
2018. márc. 18. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!