Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi az a munkahely, ahol...

Pszicho88 kérdése:

Mi az a munkahely, ahol művészekkel, írókkal, bölcs emberekkel, felvilágosult szellemiségiekkel, spirituális, magas képzelőerejű személyekkel dolgozhatok?

Figyelt kérdés

Elég szokatlan kérdés, de tényleg komolyan gondolom.

Sok melóhelyen elviselhetetlen a közeg, egymás gyalázása, taposása megy, s mindez nevetséges pénzekért.

Hol lelhetem meg azt, amit igazán szeretek csinálni?

El akarom érni azt a szintet, ahol a munka már kikapcsolódás és örömteli, felszabadult lét.

2018. márc. 7. 20:38
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Ugyan már.

Nem kell 8 tányért elvinnie a karján a pincérnek.

Nálunk hármat sem tud elvinni.

A lényeg, hogy jól nyaljon a főnöknek és arra forduljon, amerre rugdossák.

Ennyiből áll ma a szakma kis országunkban.

A papír meg arra kell, hogy igazolja a hülyeséget és tudatlanságot. Ezzel szerintem meg is válaszoltam mindent.

Írod, hogy vannak nagyon jó szakemberek.

Vannak, csak nagyrészt nem idehaza.

Nagyrészt a hazai gusztustalan munkáltatóknak és beosztottaknak köszönhetően, akikkel senki sem akar együtt dolgozni, nagyon sokat kimennek külföldre, vagy nem sokáig maradnak egy helyen.

Nekem megy a world, excel kezelése is.

Leírom neked vendéglátósként a tapsztalataimat.

A mai nap után egyik fórumra kiírtam egy ilyen segítség kőrő írást. Mivel így este nem fogom átfogalmazni, így bemásolom egy az egyben ide is, amit írtam.

Te mit tennél ha új melóhelyre kerülnél és korrektül dolgoznál, jól elvégeznéd a feladatod és pozíció féltésből, személyes útálatból por formában drogot szórnának az ételedbe?

A hatás az iszonyú mértékű lelassulás, szédülés, kábaság.

Vannak még ilyen primitív emberek, akik ilyen és ehhez hasonló módszerekkel érik el a céljukat. Ezek az igazi koszos, putriból jött vendéglátó töltelékek mindent elkövetnek, hogy a normális dolgozókat lekorrumpálják, vagy őnáluk hülyébbnek, tehetségtelenebbnek állítsák be. Gusztustalan ez a mentalitás magyar munka fronton, de erről a főnökök is tehetnek, hiszen ők sem jobban ennél a szintnél és ilyen senkiházi embereket alkalmaznak, akik fő munkaidőben isznak és talán drogoznak is. Nyilván, ha hozzá tud jutni, fogyasztó is.

Kinek mi a véleménye erről a jelenségről?

Van e olyan munkakör, pozíció ahol a normalitással, emberséggel, korrekt munkavégzéssel még érvényesülni lehet?

Melyik ez a munkakör, munka?

Az a legszomorúbb, hogy azt útálják legjobban, aki normálisan és keményen dolgozik. Nyilván irigység és sérti mások nem létező büszkeségét is. Egy kevésbé jól dolgozó ember max nevetség tárgya lehet.

Vannak kedvenc sztorijaim.

Mikor valaki kitalálja, hogy a késével dolgoztam és nem pakoltam el magam után. Aztán mikor elmegyarázom neki, hogy nem nyúltam hozzá, akkor ráfogja az egészet másra, hogy az az ember nem pakolta el. Persze az az ember nem lehet a hibás, mert jóval előttem ment el a műszakból és én voltam az utolsó aki elhagyta a pályát.

Volt barátnőm erre azt mondta, hogy ez a tudatos terror.

Nyilván egy ilyen helyen nem szabad maradni és egyik napról fizetés után érdemes is megpattanni, jól megszopatva ezzel az ott lévőket, ahogy megérdemlik. Ahogy tette már velük sok más ember is. Értelmes ember nem marad ilyen helyeken.

Még van egy kérdésem.

Ha valakinek adnak valamilyen drogot, annak hatása mivel csökkenthető, szüntethető meg?

Nos tapasztalataim szerint, aki jól dolgozik és aki valóban tanulni akar és vannak ötletei, azt úgyis kiutálják előbb- utóbb, de inkább előbb. Senki sem szeretné, ha egy nála jobb kitúrná őt a helyéről, ezért is vesznek föl alpári, bunkó embereket a vendéglátásban, mert ilyenek a főnökök is és erre van igény jelenleg a legtöbb helyen. Sajnos ez a magyar valóság, legalábbis vendéglátás terén. Én azt tartom, hogy a tudás fabatkát sem ér, ha nincs mögötte emberség, jellem, gerinc.

Igazából mindkettő elengedhetetlen ismérve a jó vezetőnek, milyet még soha életemben nem láttam.

Felszínes, áskálódó, szarrágó, önmagukból kifordult dolgozók és főnökök vannak sok helyen.

Valóban fontos a tanulás, de igen sok helyen nem elvárás.

Ágazat és munkakörfüggő.

Haverom most lett minőségellenőr, nincs róla papírja. Ennyit a papírról. :) Mese habbal.

Bocs, de nem tudlak komolyan venni, mert hiteltelen dolgokat írsz. Ismerős által került be. Szóval nem a szakmai felkészültsége miatt, nem is a papír miatt.

2018. márc. 17. 01:49
 22/26 anonim ***** válasza:
lakberendezési magazin szerkesztőjeként volt néhány olyan kollégám amilyet keresel. de a szerkesztőségekben sok újságot szerkesztenek. az ebédlőben ott lesz a story magazin újságírója is.
2018. aug. 3. 18:25
 23/26 anonim ***** válasza:
ja, és nem lakberendezőkről vagy stylistokról van szó, hanem művészettörténész végzettségű vagy fotós emberekről
2018. aug. 3. 18:26
 24/26 anonim ***** válasza:

#2 ez csak az egészséges költői öntudat... én még arra sem vagyok hasonló hogy lealacsonyodjak a kérdező szintjére... Ha a művész társaknak kellek úgyis felkeresnek....egyszer.

:D

2019. aug. 24. 18:14
 25/26 anonim ***** válasza:
Menj el kukásnak!
2019. aug. 25. 09:48
 26/26 anonim ***** válasza:

de most miért? az ilyen munkakörrel, amúgy nincs semmi bajom. Képzeld csak el, milyen nélkülük. Nem kimondottan jó, nem kimondottan hálás munka, de nélküle nyakig szrban lennénk.. ;)

Én sem vagyok túlzottan elégedett a munkakörömmel, azzal nyugtatom magam, Hogy egy világhírű éttermi lánc fogaskerekében, újabb tapasztalatok várnak nap mint nap. Én is szívesen dolgoznék olyan helyen amit a kérdező anno leírt, megterveztem a lépéseket, és haladok. Igaz úgy mint egy lajhár viszont az is lépésről lépésere halad, akarom mondani llllllléééééééépppppéééésssssshhhhh......

szóval az ahol vagyok, azzal sincsen semmi baj csak egy lépcső a sokból, az említett munkatárs mindenhol van, legalábbis akad.

Kérdező, sikerült váltani, vagy megtalálni?

2019. aug. 25. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!