Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi az a munkahely, ahol...

Pszicho88 kérdése:

Mi az a munkahely, ahol művészekkel, írókkal, bölcs emberekkel, felvilágosult szellemiségiekkel, spirituális, magas képzelőerejű személyekkel dolgozhatok?

Figyelt kérdés

Elég szokatlan kérdés, de tényleg komolyan gondolom.

Sok melóhelyen elviselhetetlen a közeg, egymás gyalázása, taposása megy, s mindez nevetséges pénzekért.

Hol lelhetem meg azt, amit igazán szeretek csinálni?

El akarom érni azt a szintet, ahol a munka már kikapcsolódás és örömteli, felszabadult lét.

2018. márc. 7. 20:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
58%

Vendéglátás? Akkor valami Müszi szintű-az már megszűnt, kulturális "tér" kocsmájában jól jönnél. Nézzél körül, Budapest teli van hasonló kisebb helyekkel, kocsmákkal.

De elárulom: a művészek még gyökerebbek és elviselhetetlenebbek tudnak lenni, és ha nem vagy a "szintjükön" az agyadra fognak menni.

Üdv

egy képzőművészetis

2018. márc. 7. 21:39
 12/26 A kérdező kommentje:

Ezekhez a betanított szakmákhoz, nagy ész nem kell.

Az internetes felület kezelőhöz semmi elővégzettség nem kell, szimplán egy közkedvelt és könnyű dolog, amire sokan jelentkezhetnek. Ha egyedi adatbázisról beszélünk, akkor annak a kezelése, mivel egyedi úgyis betanításos alapon fog menni. CNC területen már nem árt az előképzettség, gyakorlat és a kovács szakmában sem, de igazából ez attól függ, hogy mit kell csinálni és az mennyire összetett. Nyilván mindenhol betanítják az embert. Én ismerek jópár kollégát, aki vendéglátós, mégsincs róla papírja. Azt csak pár felfuvalkodott, nagyképű űllíthatja, hogy csakis a papírral lehet érvényesülni.

Érvényesülni a tehetséggel, szorgalommal, minőséggel lehet. Ahol egyikkel sem, ott az áskálódássa, szarkeveréssel, vagy azzal ha valaki a főnök kedvence, de dolgozni azt nem tud, millió ilyen van és ezek veszik el a pénzt, lehetőséget a jól dolgozóktól. Láttam vendéglátóst papír nélkül, másik szakmából mégis felvették, bár teljesíteni nem tud, viszont emberhiány és a stílusa miatt mégis ott van ahol. Vicces ez a papír dolog, ha valaki ügyes és jól dolgozik nem kell oda a papír ilyen jellegű munkáknál. Ha a munkakör megkívánja a képzettséget, akkor kell, de az ilyen monotonitáson alapuló munkákhoz nem kell orvosi diploma, ha meg valaki szerint igen, nézzen utána miből is áll valójában a szakma.

2018. márc. 7. 21:53
 13/26 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Kérdező!

Ne haragudj,de a 9-es hozzászólásodból kiderül,hogy egy félnótás,tapasztalatlan,összevissza variáló ember vagy.

Te csak várod,hogy valami homár felkaroljon.

2018. márc. 7. 21:53
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nagyon tudok ilyen helyet sajnos. A munkahelyek 99%-án az megy, amit te is tapasztaltál. Nekem is nagyon tele van a nemlétező tököm az egésszel, így inkább egy saját vállalkozás megalkotásán munkálkodom. Ott legalább megválogathatom, hogy kikkel vagyok hajlandó együtt dolgozni.
2018. márc. 8. 10:12
 15/26 anonim ***** válasza:

Szerintem minden munkahelyen az megy, amit leírtál még az értelmiségi, művészi vagy kreatív körökben is. Az emberek mindenhol emberek sajnos. :(

Ráadásul Magyarországon művészetekből, írásból stb. nem is nagyon lehet megélni. Például hány kortárs magyar festőt ismersz, aki abból él hogy csak festeget aztán eladja a képeit? Mert én egyet sem.

Vagy akár költőt, írót... A legtöbben ezeket hobbiból csinálják. Még ha hoz is valamit a konyhára a dolog, nagyon kevesen keresnek itthon annyit ezekből, hogy főállásuknak nevezzék és meg is tudjanak belőle élni.

Vagy az ember azt gondolhatná, hogy például a pszichológusok biztos felvilágosultak és nem olyan előítéletesek, mint a többi ember, hiszen arra tették fel az életüket, hogy másoknak segítsenek, és sokat tanultak az emberi pszichéről. Közben meg van olyan pszichológus ismerősöm, aki kőbunkó, és az én mentális egészségemre már az romboló hatással van, ha csak látom! :(

2018. márc. 8. 17:56
 16/26 A kérdező kommentje:

A pszichológusok arra szerződtettek, hogy a rendszerből túlságosan kirívó hibákat megbélyegezzék és kontrollálják. Amiket megalkottak betegségcímkék, azokből egy jó 20-30-40 simán igaz egy átlag emberre. Akkor a jónép mennyire beteg mentálisan? Én beszélgettem már pszichológussal a társadalmat érintő nagy dolgokról, de ő nem is akart hallani arról, hogy rossz a rendszer.

Ő azt mondta, amit egy primitív panellakó kb. .

D ha nem lennének szabályok és rendszer, akkor mindenki azt csinálná, amit akar és vérfürdő lenne.

Alapvetően azt kellett volna válaszolnia, hogy értem miről beszélsz, egy élhető közegről zagyválsz itt össze- vissza. Nézd! Ott voltak az indiánok, akiket a tiszta és büszke kultúrájuk miatt kiirtottak, a négereket rabszolgaságba kergették, a modern korban a népet pedig teljesen elidegenítették egymástól. Na de ne várjunk segítséget a pszicholúgusoktól, akik maguk is pszichofób emberek, akik rettegnek a saját érzéseiktől. Igen kevés empátia, megértés van bennük és jelentéseket írogatnak a betegeikről, hogy elárulják őket a és a potenciális lázadókat még idejében eltapossák és a negatív viselkedésmintákat elfolytsák.

"Az embert bizonyos körülmények között rá lehet venni arra, hogy lemondjon annak a végrehajtásáról, amit akar. De hogy hagyja előírni magának azt, amit tennie kell, vagyis hogy akarja azt, amit nem ő, hanem másvalaki tart helyesnek, erre csak úgy lehet rávenni, ha nem tekinti magát szabadnak." Rudolf Steiner

2018. márc. 8. 23:35
 17/26 A kérdező kommentje:

Szerintem sem lehet a művészetből megélni, legalábbis nem bizonyos művészeti ábrázolásból.

A zene is egyfajta művészet lenne és a festés, szobrászat is.

"Meglehet, hogy a művészet nem más, mint a szervezet válasza saját korlátozott emlékezetére"

Ha ez igaz, akkor jelenleg azért bálványoznak hamis idolokat a művészetek csúcsán, hogy azok által ne emlékezzünk arra, ami velünk történt, történik és egy hipnotikus állapotban tartsák az embereket.

A zenéből is a hamis, értéktelen zenét szolgáltatók élnek meg legjobban. Az emberekbe nem nevelnek fölöslegesen öntudatot, sem művészettel, sem zenével, sem semmivel.

Ha valakit érdekelnek az ilyen gondolatok csak hallgassátok meg ezeket a youtube csatornán:

Menekülő Ember (közreműködik Bankos, Tibbah, Phat) - OFFICIAL VIDEO -

Nomagróf Riddler - Parazita [Official Music Video]

2018. márc. 8. 23:49
 18/26 A kérdező kommentje:

Ez szintén sokkolóan igaz.

Mikor az ilyen zenéket hallgatom, elgondolkodom ki az igazi művész és kinek hol lenne a helye a társadalomban és hogy valójában mi a művészet.

Vinnie Paz - "Végnapok" Ft. Block Mccloud [HUN SUB]

https://www.youtube.com/watch?v=TLSEj1_ZxAA

2018. márc. 8. 23:53
 19/26 anonim ***** válasza:
A pszichológia nekem áltudomány. Mindig is az volt. Azóta még biztosabb vagyok ebben, amióta 3 éve pánikbetegséget "diagnosztizáltak" nálam. Nagyon sok olyan külső behatás ért az évek alatt, amit nem tudtam rendesen feldolgozni. Az orvosok tanácsa az volt, hogy szedjek altatót vagy nyugtatót. Véletlenül sem mondta senki sem, hogy próbáljak meg változtatni bizonyos dolgokon. 2 évembe telt, mire önerőből, magamtól, gyógyszerek nélkül legyőztem a pánikbetegséget. Ma már semmi bajom. De ha hallgatok a "szakemberekre", akkor egy gyógyszerfüggő zombi lennék, aki olyan gyenge lelkileg, hogy nem tudja megoldani a saját problémáit.
2018. márc. 9. 12:15
 20/26 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A "betanított" munkákat is tanítják. Vannak olyan részfolyamatok, amiket egy-két mozdulatsorral be lehet tanítani. Igen. De ha te egy szakmában akarsz elhelyezkedni, nem fognak azért fizetni neked, hogy épp tanulsz és állandó felügyeletre szorulsz, mert nem tudsz önálló munkát végezni, mivel nem tanítottak meg neked egy csomó minden járulékos dolgot, amit ahhoz a munkavégzéshez tudni kell. Lehet, hogy meg tudod csinálni, de nem mindegy milyen minőségben! Ha valaki pincérnek tanult, akár 8 tányért is egy karján el tud vinni az asztaltól - ez gyakorlat kérdése "csak". Azonban a legtöbb ember nem gyakorolja, így nem tudja. Nem beszélve arról a közegről, ahol megtanulhatja - hány tányér törhet össze? Nem tudom, hogyan tanulják meg, de vannak nagyon jó szakemberek is!

A számtógép kezelését is meg lehet tanulni egy szintig iskola nélkül is. De ha te el akarsz helyezkedni adminisztratív munkakörbe, azért több programmal kapcsolatban már kész tudással kell rendelkezned, mert a munkahelyen erre nem fogsz képzést kapni. Igen, kell előképzettség! Pl nem hátrány az úgynevezett "vakon" gépelés - és természetesen a helyesírás tudása sem!

Mivel tapasztalt emberek válaszát vártad: a mostani munkahelyemen egy vendéglátásban dolgozott hölgy volt az egyik "elődöm". Amikor meglátta az Excelt, közölte, hogy ő ezzel nem hajlandó dolgozni, mert nem ismeri a programot. Pedig ebben a munkakörben az alapismerete a programnak elvárt. Mire gondolhatott, amikor ide jelentkezett? Nem is értem. Vannak alapok, amiket a szakmák esetében tudni kell - alapanyagokat ismerni vagy működési rendszereket stb. Valószínű te sem szállnál be egy olyan liftbe, amit egy olyan ember tart karban, aki egyébként nem tanult sem hidraulikát sem egyéb más dolgot (nem értek hozzá, találgatok), amire viszont szüksége lenne ahhoz, hogy MEGELŐZZE a problémát, mielőtt valakinek baja lesz. Ugye?

Le lehet becsülni a tanulás fontosságát egészen nyugodtan, és le lehet nézni azokat, akik tanulnak egészen nyugodtan - de ha nem tiszteled az embereket, az ugyanaz, mint az egymás gyalázása, taposása, ezek mind a tiszteletlenségből fakadnak. Természetesen minden szakmában vannak olyanok, akik jobb lett volna, ha nem kapnak papírt arról, amit csinálni akarnak, mert valójában nem alkalmasak rá, mert csak a pénzkereset érdekelte őket, a szakma nem, ezért nem is tanulták meg normálisan. De vannak, akik például azért lettek pszichológusok, mert segíteni akartak embereken - mert ők ilyenek. És jók ebben! Nos, ha te az utóbbi csoporthoz szeretnél tartozni, akik értenek ahhoz, amit csinálnak, akkor tanulnod kell, nem fogod megúszni!

Ha tényleg el akarod érni "azt a szintet, ahol a munka már kikapcsolódás és örömteli, felszabadult lét" - akkor gyakorlatra van szükséged. Gyakorlatot pedig úgy szerezhetsz, hogy eldöntöd végre, hogy mit szeretnél csinálni, és megtanulod azt a szintet, amivel felvesznek, majd képezed magad. Senkinek nem éri meg, hogy finanszírozza a taníttatásodat azért, hogy te jól érezd magad a munkában. Ezt szerintem nem gondoltad végig te sem.

2018. márc. 16. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!