Mit lehet tenni azok ellen, akik a munkahelyen szemétkednek a másikkal?
Beszólnak neki, sértegetik, fúrják, hazudoznak róla (a főnököknek is), sőt zaklatják, veréssel és mindenfélével fenyegetik. Ezek igencsak hízelegnek a főnököknek és hazudnak a többiekről, azok, noha ők a legrosszabb alkalmazottaik, őket tartják jó munkaerőnek.
És ez jellemző a munkahelyeken? Állítólag sok ilyen van.
Mo.-n ilyen téren sok probléma van, de kettőt ki lehet emelni:
A, ha elmegy az ember egy másik helyre, ott is megy a dodzsemezés (értsd: a másik b×gatása);
B, Inkompetens főnökök világában élünk (Tisztelet a kivételnek!).
Így a munkás magára van utalva (ami gondolom össztársadalmi szinten is ismerős
<Mo.-n "Ember embernek farkasa">.
Pszichológiai taktikát kell alkalmazni: azt játszani, hogy belemegyünk látszatra a "játékba", egyet érteni velük, nyugodt lenni, amikor elkezdődik a b×gatás, majd a legváratlanabb pillanatban olyat lépni, amitől az eddigiektől is nézve nem tudja a másik fél (ellenfél), hogy most akkor mi is a helyzet.
"Hát ezt én is irhattam volna. Velem is ez van. Én szóltam a főnöknek, nem igazán használt, azóta rosszabb lett. Meg ő van megsértődve"
Ezért, ahogy az 5-ös is írta, két felettesnek kell szólni (a szakszervezet másodiknak tökéletes, de ahol nincs ilyen, valami más szervezet, vagy személy, és ők tudjanak arról, hogy a másik is tud róla, plusz fontos 2. fokú következmény (hatóság) kilátásba helyezése is, különben csak a szőnyeg alá söprik az egészet. Persze, lehet hogy kicsit kivárnak, és utána valamilyen mondvacsinált üggyel amúgy is kirúgnak. Kivéve, ha a főnökök is gyorsan fluktuálódnak, ahol dolgozol, mert mire lépne valamit, már sehol se lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!