Konstruktív bizalmatlansági indítvány a főnök ellen-miért is naivitás ez?
Vajon miért tűnik elképesztő naivitásnak a kérdés sőt a felvetés is, hogy ha a dolgozók elégedetlenek a főnökükkel, akkor indíthassanak ellene - a politikai világhoz hasonlóan- konstruktív bizalmatlanági indítványt, szavazással és ha annak az az eredménye ami-akkor a főnök menjen a büdös p****csba?
Elvégre nem értem miért is „normális“ az az állapot, hoyg egy vadparaszt kötekedő állatfőnök emberek tucatjainak a napját keseríti meg minden ok nélkül csak azért hogy mutathassa „én vagyok a főnök“?
Miért is kéne ezt elviselni?
Most erre a standard válasz az hogy nem kötelező ott lenni a melósnak el is lehet menni ha nem okés a főnök.
Hát oké na de miért is 20-30-40 (akármennyi ) ember szenvedjen 1 miatt?
Miért is ezek menjenek el egy miatt?
Nem úgy az ésszerű korrekt hogy akkor az az 1 menjen??
És ne 50 másik az 1 miatt? Hanem az 1 az 50 másik miatt!
Miért is abszurd ez a felvetés? Mert SAJNOS abszurd ez nem így megy-csak nem értem voltakélpp miért is nem?
SZavazás állatfőnök ellen-és takarodjon.
Nem így kéne lennie?
Nem látom a politikai párhuzamát egy versenyszférában tevékenykedő cég esetében. Még az állami szektorban csak-csak lehetne némi párhuzam, de az, hogy én a saját kockázatomra vállalkozva létrehoztam valamit, aminek az élére egy a munkásoknak nem kedves vezetőt állítottam, már hagy legyen az én privilégiumom, és marhára ne sértődöttség vagy dac határozza meg az ő személyét.
Mivel a versenyszférában amúgy nincs létjogosultsága olyan vezetésnek, ami a kockázati tőkét biztosító személy ellen tevékenykedik, magyarán aki nem hozza az elvárt hasznot, így a "bunkó vezető", ha a stílusával kitermeli azt a hasznot, amelyet elvár a befektető, akkor tökéletesen látja el a feladatát. Az, hogy "mi lenne ha" normális vezető lenne a főnök irreleváns, a tény-terv adatból a tény az erősebb...
A főnök felettesének a dolga, hogy megítélje, az alatta dolgozó mennyire alkalmas főnöknek. A dolgozónak sok esetben nincs is annyi információja, hogy ezt képes legyen megítélni.
A főnök munkájának összhangban kell lennie a vállalat vezeti elveivel, céljaival, stratégiájával - és ezt a stratégiát jellemzően nem kötik a dolgozó orrára.
Mert (elméletileg) a főnök főnöke tudja, hogy mit és hogyan kell konstruktívan csinálni, és ő látja azt is, ha a beosztottja nem azt teszi.
Attól, hogy a főnök egy hülye f#sz, még lehet, hogy az irányítása alatt lévő szervezet megfelelő teljesítményt nyújt. És lehet, hogy találnál a helyére olyan embert, aki normálisabb, viszont nem tudja hozni az elvárt célokat.
" így a "bunkó vezető", ha a stílusával kitermeli azt a hasznot, "
És vajon ha nem bunkó vezető lenne aki alatt 1,5x annyi lenne a termelés és nem menekülnének az emberek sikítva a felmondásba 2-3 hónap után ... nem elgondolkodtató?
Van egy tulajdonos, aki úgy dirigál, ahogy akar. Ha ő Kis Pistát akarja a közvetlen vezetődnek, akkor ő lesz. Felállt az az 50 ember? Nem. Te felálltál már? Nem. Akkor miről beszélünk?
Hát ilyen egyszerű ez.
Minden kérdésednek az a vége, hogy ha felemeled a hangodat, akkor kisétálhatsz az ajtón... Akkor most miért emelnéd fel? Már nem félsz, hogy ki kell sétálnod az ajtón?
"Minden kérdésednek az a vége, hogy ha felemeled a hangodat, akkor kisétálhatsz az ajtón... "
Miért tán nem így van?? Most mondd meg? NEM ÍGY VAN?
Ha mezei átlagjózsi szól teljesen jogos dolgok miatt akár (pl jó lenne ha ki is fizetnék a túlórát és nem csak ledolgozttanák pénz meg az ablakba...) akkor mi lesz?
Igazat adnak neki és fizetnek pl?
Vagy azt mondják józsikám ez van nem tetszik toldd a biciklit?
Melyik?
"Felállt az az 50 ember? Nem."
Hát ez viszonrt érdekes kérdés. Izsonyat emberhiány van....
NAGYON SOKAN felálltak igen.
Igen mertt józan ésszel nehéz azt megmagyarázni hogy van egy adott hely (munkahely) ahol van 1 db ember akit mindenki utál mint a szart és erre miért az a válasz hogy akkor el lehet innen menni?
Hogy van az hogy az egyik oldalon 1 ember a másikon meg 40-50 akár 100 akár 1000 (mindegy mennyi---sok) és nem az a válasz hogy az az 1 takarodjon hanem az hogy az 1000 takardojopn .. 1 miatt??
De voltaképp miért is?
Miért az 1000 menjen 1 miatt? Miért nem az az 1 húz el az 1000 miatt?
nem furcsa ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!