Olyan mukahelyeken ahol semmi előrelépési lehetőség nincs és a fizetés is szar, hogy tudnak egyes emberek ledolgozni egy életet?
"Örülj hogy munkád van, örülj hogy van mit enned és hasonló jelmondatok."
Eszembe jut egy régi kép, egy nagyon régi újságban láttam.
Egy melós fickó, nap vége, kezében egy szalonna meg egy darab kenyér, nap végi jutalom, boldogság.
Komolyan mondom eszembe jut elsírom magam.
Igen,kommcsi berögződés is,meg anno kommcsi szülők által nevelt gyerek,azok túlnyomó többsége ilyen.
A másik meg az,amit írtak is,hogy ahhoz,hogy valaki jobb munkát,jobb fizetést kapjon,ahhoz azért tudni is kell valamit,ambíciógazdagnak,igényesnek,kulturáltnak kell lenni,sok ilyen régi monoton lusta pr0li egyszerűen nem alkalmas erre.Az ilyenek inkább belepusztulnak a nyomorukba,minthogy tegyenek is valamit valamiért.
Egy rendes munkahely az ilyenekkel nem tud mit kezdeni,pont ezért trógerolnak éhbérért.
Ezt a kérdést szerintem annyira szét lehetne szedni, hogy az valami hihetetlen.
Most teljesen attól független, hogy én melyik csoportba tartozom, a kérdésem az lenne:
Az miért jó, ha van egy jó/új kocsid? Úgyis csak pár napig okoz örömet. Vagy ha tovább, akkor ott gondok vannak, mert érzelmileg ebbe kapaszkodsz.
Miért jó, ha Horvátországban sütetted a hasad? Pár napig kitart a boldogság a nyaralás ideje alatt, és utána kezdődik minden előről.
A materiális dolgok elérése egy életcél lenne? Ha igen, az miért jó vagy jobb?
Az élet gyárimelósként és bankigazgatóként is moslék, ha egyszerűen moslékok az emberek. A különbség csak az, hogy a másik több mindent megvehet és megengedhet magának. Szerintem ennyi. Mindenki maga döntse el és élje úgy az életet, ahogy akarja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!