Olyan mukahelyeken ahol semmi előrelépési lehetőség nincs és a fizetés is szar, hogy tudnak egyes emberek ledolgozni egy életet?
Én elmaszatoltam a fősulit.
Kb. 30 voltam mire elkezdtem melózni rendesen.
Na első helyemen amit rokon intézett mert sehova se vettek fel, na ott 90.000 volt fizu per hó, állandóan késve jött persze. olyat hogy köszönöm senkitől nem sem hallottam, csak olyat hogy "anyád".
Na 2 év múlva beadtam a papírokat, egyik nap leléptem, dobtam egy hello-t.
Most 7 hónapja vagyok "valahol", mondjuk sokkal jobb a pénz, na erre már azt mondom érdemes elindulni otthonról, és nem arról gondolkodni, hogy megy a retek bárhova is, veszek pár csirkét meg disznót.
Ja bocs kimaradt:
olyan szintű átjáróház volt a cég, komolyan mondom vicc, csak nem nevet az ember.
Volt egy ember aki vezetőnek jött.
Első nap mindenkivel kézfogás, kis dumcsi meg csá hello, másnap már nem láttuk.
De amúgy sokszor megfordul a fejemben hogy veszek egy fűnyírót és teleragasztom a buszmegállót, hogy fűnyírást vállalok, adnak amennyit adnak, eszem iszom.
Télen hólapátolás, ősszel lombseprés.
Mondjuk nem lesz mercim de eszem iszom.
Azért nem lehet mindenkiből professzor,meg vezérigazgató.
Sokaknak nincs meg a lehetősége a továbbtanulásra,meg olyan is akad bőven,aki tényleg megelégszik ennyivel,ahogy írod te is.
Nagyon sok,olyan régi rendszeres beállítottságú arc él ebben az országban,és a volt keleti blokkban.
Én is ismerek ilyeneket.
Pontosan te is leírtad a választ,tényleg nincs céljuk,hobbijuk,igényeik,stb.
Ezek az emberek a Maslow piramis alján helyezkednek el,hajnalban a sötétben a kis műbőrtáskával várják a buszt,bemennek a munkahelyre(vagy a munkának a helyére),elbabrálnak valamivel,lezuhanyoznak,hazamennek,bedobnak egy két olcsó sört,elszídják az épp akkori rendszert mindennek,telezabálják magukat valami zsíros kajával,majd horpasztás.
És ez így megy nap mint nap.
Tehát nincs igényük semmire,csak az a baj az ilyenekkel,hogy azt akarják,hogy mindenki velük egy szinten éljen,aki pedig viszi valamire,azt legszívesebben megfojtanák egy kanál vízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!