Ahol férfiak, nők dolgoznak vegyesen egy irodában, ott általában mindig vita van a fűtésen/hűtésen?
Nálunk mindig a vita megy emiatt.
Most télen a nők mindig ablakot nyitnak.
Azt én is támogatom,hogy reggel kell egy kicsit szellőztetni.De, ki nem állhatom, amikor napközben kinyitják, úgy,hogy meg sem kérdezik.Én pedig közel ülök az ablakhoz, sokkal inkább megérzem a hideget, mint azok, akik kinyitják,ugyanis ők távol ülnek.
Képes kinyitni napközben ablakot, csak mert neki melege van.Azt nem értem, hogy akkor miért nem vesz a kardigán alá rövid ujjú inget.
Nyáron meg a légkondi miatt hisztiznek a csajok.
23 fokra van állítva, nem 18-ra, továbbá direkt alacsony fordulaton megy,hogy ne keletkezzen huzat.
.De, nem kapcsoljuk ki, mert a klíma rossz.
Nyáron, a klímakapcsolót úgy kell dugdosni a nők elől, ugyanis nem fogunk izzadtan dolgozni, mert hisztiznek páran.
De, lehet az ablakok kilincsét is le kellene csavarozni.
És a legfurább az egészben, hogy mindegyikük fiatal, húszon, 30x éves.Nem klimaxos, változó korban levő nők.
A légcsere törvényi előírás, elvégre nem levegőtlen marhavagon kéne hogy legyen az iroda.
A munkáltató köteles lenne biztosítani normális, működő, nem ki-be kapcsolgatós légkondit, és akkor vita sem lenne. Ilyen azonban sehol nincs, marad a vita és a fejfájás meg az emberszag.
Kedves 3.
Baromi drága inverteres légkondik vannak itt, méghozzá plafonba épített mindegyik.
Bizonyára azért, mert egyik sem tud normálisan felöltözni az adott terem hőmérsékletéhez.Uszodába is bundában mennek páran? :DDD
Tegyetek ki hőmérőket a terembe, készítsetek statisztikát hőmérsékletről itt ott, aztán a huzat irányát-sebességét is mérjétek be, majd ennek megfelelően kell egy ülésrendet kialakítani.
Persze, ilyen amcsiban látható falakkal-paravánnal is fel lehetne osztani a termet...vagy építetek irattartóból...irodistának minden másra van ideje, mint tudjuk csak a munkára nincs;)
megjött a légkondis atyafi.. lol
hogy szolgál az egészséged bratyó?
legutóbb nyáron volt bajod a hideggel..télen meg meleged van?
"mondottam ember küzdj és bízva bízzál"
23 fok nyáron benti hőmérsékletnek nem egészséges, maximum 9 fokkal lehetne hidegebb, mint a kinti hőmérséklet. A szívbajosoknak ez nagyon nem tesz jót.
Nálunk mondjuk "okosiroda" van, szóval magát szabályozza a légkondi, így akinek nem tetszik, az megoldja magának ventilátorral vagy meleg pulcsival.
Viszont a klimaxoló kolléganővel vannak problémák, nők és férfiak is egy emberként vitatkozunk vele, mert egész nap nyitva akarja tartani az ablakot. Először baromi hideg lesz, aztán a technika érzi, hogy túl hideg van, és elkezd forró levegőt fújni a fejünkre, mindezt egy ember kínja miatt. Én nőként megértem, hogy ez neki egy nehéz időszak, de könyörgöm, oldja meg, ne 300 embert szívasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!