Elmennél egy ilyen tróger helyre dolgozni? :-D
Pénteken leadtam a jelentkezésem egy ceruzákat gyártó céghez. Ez ilyen egyedi ceruzamárka, de elég nagy rá a kereslet szóval meló az van.
Na szóval pénteken leadtam a jelentkezést, másfél óra múlva már hívtak is a cégtől, hogy mehetek interjúra Kedden 11-rem Erre a tegnapi napon hétfőn hívtak,hogy a 11 óra nekik mégse jó, legyen délután 2. Mondom okés ottleszek. Ma délután 1 órakor indulás előtt kapom a telefont ugyanettől a cégtől, hogy Kovács Dorottyát keresik nem tudják jó számot hívtak-e... :-D
Mondom nem engem XY-nak hívnak aki most megy majd Önökhöz interjúra. Erre : Jaa tényleg. :D
Odamentem és az interjún derült ki, hogy behívnának próbanapra. Mondom és be leszek jelentve? Erre közlik, hogy DEHOGYIS. Mondom oké akkor nemérdekel köszönöm. Erre elkezdi a nő, hogy megkérdezi a főnökségtöl de ők most nyaralni mentek ezért majd 1 hét múlva hív. Utána megyek ki erre kiszólnak egy másik ajtótól hogy nem e érdekelne a raktárosi részleg inkább ... ott is végighalgattam a dolgokat aztán közölték hogy menjek be próbanapra de azt a raktári részleg se fizeti ki. Mondom köszi de a másik részlegen se megyek el pénz nélkül próbanapra.erre aztmondja majd zsebből kifizetik. Látszott rajtuk marhára kell nekik az ember bármelyik részlegre. De nekem abszolút nem szimpatikusak de délután óta már kétszer kerestek hogy menjek hozzájuk majd megoldjuk a dolgokat... :D
Igazából kéne a meló de ha nem vagyok bejelentve legalább alkalmi munkavállalónak eszembe sincs dolgozni nekik egy percet se. ezt mondtam is nekik de úgy tűnik nem fogják fel. Állításuk szerint holnapra már kész is lesz a munkaszerződés határozatlan időre csak mondjak igent... :-D
20
Engem az nem érdekel, hogy az mennyi meló míg bejelent. Igazából pont az iyen hozzáállás miatt tart ez az ország ott ahol... mert sokan még erre se képesek.
Hagyd a fenébe. Behívnak mindenkit. Amíg fizu nélkül tudják dolgoztatni őket addig megy a biznisz a próbanaposokkal. Utána meg tagadás.
Egy NAV bejelentés azért rájuk férne.
Hagyd a francba, komolytalan hely.
Olyan hogy próbanap, -a munkajog szerint- nincsen. Ha az interjún megfelelt egy ember, akkor van 3 hós próbaidő, akkor el lehet dönteni, hogy jó-e a hely vagy nem, jó-e a dolfgozó vagy nem. Nem kell itt a feketén bohóckodás az egynapi ingyenmunkával.
Én az ilyen helyről, ahol próbanapoznak, meg majd zsebbe fizetnek, meg trükköznek a bejelentéssel, fizetéssel, azonnal kifordulok.
Hát igen. Egyszer velem is volt, hogy a volt munkahelyem mellett keresgéltem másikat és elmentem egy interjúra. Minden jól ment, még el is gondolkodtam, hogy itt szívesen dolgoznék, etc. aztán jött a fekete leves. Mondta, hogy akkor lenne próbanap, azonnal visszakérdeztem, hogy és maga szerint azt hogy oldanám meg, nincs több szabadságom, betegszabira meg nem megyek el emiatt. Csak erősködött, én meg mondtam neki, hogy a próbaidő erre van.
Na, nem is mentem oda dolgozni..
Szerencsére találtam komolyabb munkahelyet. Kétkörös interjú volt, szimpatikus is voltam, megkaptam az állást. Semmilyen próbanap nem kellett. Az első napomon már kész volt a szerződésem, minden... Szóval ja.
Vicc az ilyen hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!