Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg ez a "normális manapsá...

Tényleg ez a "normális manapság? " 26-27 évesen kezdenek el dolgozni akik tanulnak?

Figyelt kérdés

Nagyon sok ilyet látok az ismerősi körömben. Baráti társaságban, családban is.

Akik egyetemre mentek MA-ra is, azok 26-27 évesen vagy még később kezdenek el dolgozni. Addig csak tanulás van.

Sőt, olyat is ismerek, aki csak 29 évesen kezdte.

És többségében nem jómódú emberekről van szó, olyan is van ezek között nem is egy, akiknek problémát jelent a megélhetés. Persze, nem éhező szegényekről van szó, de olyan emberek, akiknél pl egy egyedülálló anya tart el 1-2-3 gyereket, szóval nem veti fel őket a pénz semmiképpen.

Ja, és ezek az emberek nem lusták, és nem bulizni járnak az egyetemre, hanem többnyire a belüket is kitanulják éjjel-nappal.

Szóval a való világban ezt látom, miközben a neten meg itt GYK-n is azt látom többségében, hogy az emberek már 18-20 éves koruk óta (sőt, sokan mondják, hogy 14-15 éves koruk óta) dolgoznak. Akkor hogy is van ez?

2018. jan. 12. 14:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
95%

Sajnos már 20 éve hemzsegnek a nagyon rossz munkalehetőségek a neten és újságban: vagy az van, hogy rengeteg tapasztalatot kérnek a huszonévesektől, én gyűjtöttem is még suli alatt, vagy pedig az van, hogy 5-10 éves erős tapasztalattal is nagyon gyenge fizetést adnak (de közben több ember munkáját teszik rád), amiből alig tudsz tervezni.

Azt pedig maximálisan megvetem, ha egy nagyobb multinál interjún felmutatod a min. 3 idegennyelv tudást min. középszinten, jogsit, esetleg saját autót és azt kérik: mondd meg te mennyi fizetést szeretnél.

2018. jan. 12. 15:51
 12/13 anonim ***** válasza:
#3: Remélem te dolgozni fogsz majd 79 évesen is.
2018. jan. 12. 20:22
 13/13 anonim ***** válasza:

Azért a legtöbb egyetemista dolgozik, ha csak diákmunkában is (a szakmájához nem kapcsolódó területen) vagy szakmai gyakorlat keretében is (ami tudtommal minden szakon kötelező)! Szóval azért ez kevés emberre igaz, hogy 29 évesen kapná élete legelső munkáját, előtte 1 napot sem dolgozott volna...

Én már 28 voltam, amikor az első igazi, bejelentett, főállású munkámat kaptam, de az nem azt jelenti, hogy soha nem dolgoztam előtte! Kb. 15-16 éves voltam, amikor legelőször nyári munkán irattároztam egy állami cégnek, aztán egyetemi éveim alatt is legalább 6-7 különböző helyen voltam gyakornok. Később rövid távú, alkalmi munkáim voltak 1-2 napos, 1-2 hetes, 1-2 hónapos, mikor hogy.

Ennek ellenére én is úgy mondom, hogy "hivatalosan" 28 éves korom óta dolgozok, mert az volt az első olyan munkahelyem, amikor már nem tanultam, csak dolgozni jártam, abból éltem meg, stb..... De más emberek logikája alapján mondhatnám azt is, hogy már 15 éves korom óta dolgozok.....

Hát attól függ kinek mi a munka, ugyebár...

2018. jan. 13. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!