Miért kezdenek el csicseregni a madarak már hajnali fél 3-kor a hulla sötét éjszakában? Normális ez?
Lakótelepen élek, előttünk van egy fás rész.
Azt értem hogy kel a nap, kelnek a madarak, a kakas is kukorékol, stb. De az szerintem nem normális hogy éjjel fél 3 és 3 között, vak sötétben rákezdenek. Sehol nincs még a nap, nem is pitymallik.
Ilyenkor nyáron ekkor van a legjobb levegő, de muszáj betennem az ablakot, mert olyan csivitelést művelnek, hogy nem tudok aludni tőlük.
Vajon az idő, a frontok, a klímaváltozás zavarja meg őket? Vagy idetelepültek olyan fajták, akik éjjel aktívak?
Régen is így volt, csak nem tűnt fel, vagy ez valami új jelenség?
Normális.
Hiszen ösztönük vezérlik, nem pedig tudatuk, hogy azért teszik, mert zavarni akarnak téged.
Nem normális, de városban ez így szokott lenni.
Nappal akkora zaj van, hogy nem hallják/értik egymást, ezért a kommunikációt akkor végzik, amikor csend van.
Ez kb olyan, mint a mediterrán országoknál a szieszta. A környezet miatt kényszerülnek rá.
Vagy mostanában zajosabb a nappal felétek és ezért tették korábbra a csicsergést, vagy csak eddig nem zavart.
Lehet, hogy más fajta madarak is vannak mint amit megszoktál, aminek feltűnőbb a hangja.
Vannak tipikus éjszakai énekes madárkák.
Na én is aztán tudok zsémbes boszorkány lenni, ha épp olyan napom van, és akkor minden idegesít, de ők sosem. :) Igaz, én kertesben lakom, ráadásul április elejétől októberig nyitott ablaknál alszom, ezért hozzá vagyok szokva az ilyen jellegű éjjeli zajokhoz. Mint pl. békák brekegése, tücsökciripelés, vagy tavasszal a nagyon bosszantó macskavernyákolás. :D Ebben az időszakban egyébként mindig füldugóval alszom. A madarak éneke kifejezetten megnyugtat, jóleső érzés a hangjukkal feküdni, és kelni. :)
Kérdező, ők régen is csicseregtek éjszakánként, csak talán neked nem tűnt fel. Lehet, jobb alvó voltál, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!