Mernétek szólni a munkahelyen hogy ügyfélkapun csaláson kaptátok a céget?
Ha lenne ügyfélkaputok (kinek nincs-mindenkinek van) és azt látnátok hogy a szerződéssel és a munkáltató állításával ellentétben minimálbérre és részidőre vagytok bejelentve, akkor mernétek szólni?
Ne játsszuk a naivat jóhiszemű tévedés kizárva. Ez tudatos munkáltatói csalás a járulékcsökkentés miatt. Nem arról van szó hogy véletlenül elnézett valamit.
Régebbi dolgozóktól tudom hogy ez megy mindenkinél.
Mernétek szólni?
Mert szerintem ha szólok úgyse jelentenek be korrketul max kiröhögnek hogy szóltam ha ugyan ki nem rúgnak, mert ráadásul én még próbaidős vagyok.
Merjek szólni?
Akkor pedig már ne is haragudj, hogy ezt mondom, de te szakítottad, szagoljad.
Azzal, hogy maradsz, te is partner vagy a zsebbe fizetős játékban. Amiből te csak nagyobbat bukhatsz, mert gondolhatja úgy a főnök, hogy nem ad zsebbe többet. Papír nincs róla, bizonyítani nem tudod, hogy eddig kaptál. Én a helyedben a tiszta játékot választanám, de te tudod. Ha neked így, a kutya vacsorájával egyenlő zsebbefizetős megoldás jó, akkor ne pattogj, hogy ez szabálytalan, meg nem is úgy van ahogy azt neked elmondták.
" Én a helyedben a tiszta játékot választanám"
Mondd hol találom azt a munkáltatót amely tiszta játékot kínál? Ezt úgy mondod mintha sorba állnának értem a korrekt tiszta céget és csak rajtam múlik kit választok....
Utálom az ilyen álnaiv talaj felett 2m-el lebegő embereket.
Az a helyzet tudod ez a nagy büdös valóság hogy én még tiszta nem csaló véget nem láttam ilyennél még sose dolgoztam . Itt ezzel csalnak ott azzal- Ha én mindent otthagynék ahol csalnak akkor hol dolgoznék?
Mert én olyat még nem láttam ahol ne csalnának.
Csak azért nem mindegy az se hogy egyenesen bele a szemedbe csalnak vagy még ezzel itt sunyiskodva a hátad mögött.
Mert voltam olyan helyen is ahol még fel se vettek de már szóltak bejelentés 4 órás minimálbéres (persze nem ennyi az óra és a pénz se valóságban) kell a meló vagy nem?
Ez így tiszta sor kell vagy nem.
" Remélem, egy nap a diliházba kerül."
Miért nem ott vagyok most is? Az egész ország egy diliház, élén egy bipoláris személyiségzavarral kezelt csalószeméttel.
Nekem egy év után sikerült váltanom egy ilyen csaló cégtől.
Miért mentem bele?
Mert állásinterjún hazudtak, szó sem volt feketézésről, az első fizetésemnél derült ki. És mivel egyedül tartom el magam, munkanélkülire nem mehettem. Egy még ennél is rosszabb helyről váltottam, ahova nem mennék vissza. Kényszerhelyzet volt.
Miért vártam egy évig?
Mert kellett a pénz, stabilizáltam magam anyagilag, nem volt elég tartalékom baj esetére. Ráadásul egy valóban jobb lehetőség ekkorra jött, és amikor jött, akkor nem vaciláltam tovább a felmondással. Viszont folyamatosan figyeltem a lehetőségeket, és amikor tudtam, elmentem állásinterjúra.
"Nekem egy év után sikerült váltanom egy ilyen csaló cégtől. "
Hát akkor engem miért szidnak itt... én 3 hónapos próbaidő 2. hónapjában vagyok csak.
Ezek szerint lám más is jár ilyen cipőben.
És lám nekem se szóltak itt előre hogy át leszek verve.
Szépen mosolyognak a pofámba aztán meg hátam mögött mint a szart a palánkon...
és ha szólnék netán hogy hé hát csaltok... mivel próbaidős vagyok sztem mehetnék is isten hírével azonnal.
Na ez a nagy büdös valóság.
Hát mondjuk az hogy kivel mi lesz ha bukik egy ilyen cég az engem marhára nem érdekel.
Mindenki oldja meg.
Azért létezhetnek ilyen cégek mert mindenki kussol és örül hogy ez is van aztán ha lesz más már nem téma többé a régi hely.
Ha mindenki azonnal jelentené az ilyen cégeket...... akkor mi is lenne? Maradna egyáltalán munkahely????
Na ez kérdés.
# 27.: "csak fene tudja, meddig ér a kezük"
Semeddig, pl. vannak befolyásos rokonsággal rendelkező KKV tulajdonosok, vezetők, akik fittyet hánynak az összes környezetvédelmi törvényre, szabályra, előírásra. Mindenki be van tojva tőlük, mert "jaj", az ismert befolyásos ügyvéd testvérének házastársa. Aztán szépen kimegy a hatóság és agyonbírságolja őket. Ezután nem merik folytatni az addigi szabálytalan tevékenységet. Megy részükről a nyomozás, de mondom, nem tudnak rájönni, ki jelentette be őket, mert annyi haragosuk van...
Általában igaz, az "kiabál" legjobban, akinek a "háza ég".
# 28.: "Ha mindenki azonnal jelentené az ilyen cégeket...... akkor mi is lenne? Maradna egyáltalán munkahely???? "
Zömük rátérne egy tisztességesebb gyakorlatra, de a hatóságaink nem győznék kapacitással kezdetben. Maradna, aki tönkremegy, nem emiatt megy tönkre, ahol pl. gyártanak valamit az eszköz, alapanyag, üzemeltetés, karbantartás költség, már sokszorosa a bérköltségnek általában (néha nem is azonos nagyságrend szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!