Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mernétek szólni a munkahelyen...

Mernétek szólni a munkahelyen hogy ügyfélkapun csaláson kaptátok a céget?

Figyelt kérdés

Ha lenne ügyfélkaputok (kinek nincs-mindenkinek van) és azt látnátok hogy a szerződéssel és a munkáltató állításával ellentétben minimálbérre és részidőre vagytok bejelentve, akkor mernétek szólni?

Ne játsszuk a naivat jóhiszemű tévedés kizárva. Ez tudatos munkáltatói csalás a járulékcsökkentés miatt. Nem arról van szó hogy véletlenül elnézett valamit.

Régebbi dolgozóktól tudom hogy ez megy mindenkinél.

Mernétek szólni?

Mert szerintem ha szólok úgyse jelentenek be korrketul max kiröhögnek hogy szóltam ha ugyan ki nem rúgnak, mert ráadásul én még próbaidős vagyok.

Merjek szólni?

2017. dec. 28. 15:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
11%
Már megint a munkaügyes trollunk
2017. dec. 28. 19:09
 12/30 A kérdező kommentje:

"(Amúgy ha anonim teszel bejelentést, akkor nem rúgnak ki, és akkor rendesen be is leszel jelentve.)"

Naná. elő se fordulhat hogy ott egy új ember (én) és jön egy hatósági ellenőrzés és kisakkozza a főnök hogy feldobták a céget és vajon ki dobta fel? Na ki lehetett-épp itt az új ember ugye.

Á nem jön rá ugye nem...

2017. dec. 28. 19:23
 13/30 anonim ***** válasza:
9%
Jól van, ez tényleg a munkaügyes troll.
2017. dec. 28. 19:24
 14/30 anonim ***** válasza:

Nekem is volt dolgom egy főnökkel, aki azt hitte, hogy máshol nem kapom meg ugyanazt a pénzt bejelentve, amit ő bejelentve + feketén ad. Akkor koppant nagyot, amikor találtam másik helyet, ahol nemhogy ugyanazt, de többet is kapok bejelentve.

Kérdező, keress másik munkahelyet, aztán ha találtál, hagyd őket a fenébe. Tudom, hogy a KKV-k csak így tudják megoldani a bizniszt, de a dolgozónak is joga van a számára megfelelőbbet választani, ha esetleg talál egy jobb lehetőséget.

Ha nincs valami nagyon jó haverod a NAV-nál, akkor én kihagynám őket, mert a dolgozó is büntethető, ha a feketézésbe/szürkézésbe belement, akkor is, ha ideiglenesen kényszerhelyzet miatt döntött úgy.

2017. dec. 28. 21:16
 15/30 anonim ***** válasza:
64%

# 12.: Erről én is hallottam, de úgy tudom, általában a munkavállaló is tud arról, meddig van bejelentve és mi jön fekete kasszából. Ha átvertek, én otthagynám őket, ahogy csak lehet, azaz keress tovább állást. A KKV-val nekem az a bajom, hogy Magyarországon simán lehet maffia, viszont a hatóságtól félnek, mert gyorsan "elkapják" őket, ilyet, már sokszor láttam. Utána, meg megy a nyomozgálás, meg dühöngélés, gyanúsítgatás, hogy ki nyomta föl őket, de nem ám azon lennének, hogy miként teljesíthetnék a törvényeket jobban... Nyugodtan jelentsd be névtelenül a NAV-nál.

Egyébként az ilyen zavaros helyeknek sok konfliktusa van, sok emberrel, jogi személlyel és sok vaj van a fejükön, így nem fogják tudni, honnan jött a törvényes "pofon".

2017. dec. 29. 01:16
 16/30 anonim ***** válasza:

Próbaidőn vagy. Indoklás nélkül otthagyhatod a helyet, és kereshetsz egy olyat, ahol fairek veled és nem trükköznek a bejelentéssel, nem feketén kapod a fél fizetésedet. Értem én, hogy a munkaadóknak nagy a terhe. De ezt oldja meg ő, ne a dolgozó szívja a fogát.

Az hogy emiatt szólsz-e valahol, munkaügy, NAV, az a te dolgod, lehet anonim bejelentést is tenni.

2017. dec. 29. 06:58
 17/30 A kérdező kommentje:

" lehet anonim bejelentést is tenni."

Ezt sokadszorra olvasnom. MÁr NEM LEHET.

Ill lehetni lehet csak épp a nem full bejelentői adatokkal ellátott bejelentéssel a nav nem foglalkozik.

Tessék.

[link]

Közérdekű bejelentés küldése (űrlap)

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

1. A közérdekű bejelentés előterjesztőjének adatai:

Az Ön neve: *

Vezetéknév

Utónév

Az Ön adóazonosító jele: *

Adóazonosító

Az Ön telefonszáma:

Az Ön e-mail címe: *

Az Ön állandó lakóhelyének címe: *

Irsz

Település

Közterület

Házszám, emelet, ajtó

Az Ön postai levelezési címe:

Irsz

Település

Közterület

Házszám, emelet, ajtó

2. A bejelentett adatai:

Kérem válassza ki, hogy a bejelentést magánszemélyre vagy cégre vonatkozóan kívánja megtenni *:MagánszemélyCég

2017. dec. 29. 09:55
 18/30 A kérdező kommentje:

Csak hogy tiszta leygen. Nem gondolom hogy a nav kiadja a bejelentőt (aztán ki tudja meddig érnek a cég kapcsolatai elvégre a legsötétebb balkáni országban vagyunk)

de ha nem is ad ki, simán kisakkozza a cég ki a bejelentő

2017. dec. 29. 10:01
 19/30 anonim ***** válasza:

És ha kisakkozza akkor mi van? Próbaidőn vagy, fogod, lelépsz.

Jöhet a következő, ahol talán normálisan állnak a dolgozóhoz. De ha te mindenáron itt akarsz maradni, akkor minek tetted fel a kérdést, nyeld le a békát.

2017. dec. 29. 10:32
 20/30 A kérdező kommentje:

"Jöhet a következő, ahol talán normálisan állnak a dolgozóhoz."

Na most azt gondolhatod ha ez ilyen egyszerű lenne már itt se lennék.

Ha úgy menne hogy ma kilépek jövő héten másutt kezdek már ide be se jönnék.

De nem így megy így sajnos le kell nyelnem mert más nincs.

Persze lenne más de ott mit adnának? MInimálbért valóságosan is.

Akkor inkább ez ahol nem minimálbért kapok a valóságban.

Most mi a jobb? Nem átverve lenne de minimálbéren lenni

-vagy átverve minimálbér + 100Kp -ért melózni?

Sztem az utóbbi.

Amíg más nincs. És a más alatt jobbat értek nem rosszabbat.

2017. dec. 29. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!