Bemennétek két ünnep közt melózni ha még nem jött meg a novemberi fizetés?
A novemberi fizetésnek dec 10ig kellett volna megjönnie, nem jött meg a mai napig. A cégnél már elég érdekes hangulat uralkodik, konkrétan lincselés előtti csönd kb így lehetne leírni. A főnök és a helyettese kb a folyosóra se mer már kijönni mert 20an ugranak nekik egyszerre hogy hol a pénz.
És ugye jön akét ünnep közti pár nap amikor a kutyának sincs kedve melózni, de így hogy még a fizetést se kaptuk meg, naygon komolyan felvetődik a kérdés bennem meg még sokakban hogy bemegyünk-e. Lehet hogy nem megyek be ha kell akkor se szarok rá.
És nem szabadság mert azt úgyse adnak és nem betegállomány hanem mezeien nem megyek be és csók.
Ti bemennétek ilyen körülményke között?
Megtörténhet hogy azonnalival elbocsátanak indokként az igazolatlan értesítés nélkül távollétet írva be?
Ezzel fenyegetnek csak nem tudni ez szájkarate-e csupán.
Mert papírforma szerint megtehetik, csak ilyen helyzetben hogy nem fizettek, meg merik-e tenni. Mert ha valaki feldobja a céget ők húzzák a rövidebbet.
Arról nem is beszélve hogy ezt meg azt ki lehet rúgni de akkor ki fog melózni. Új ember nem jöhet ide annak fizetni is kéne.
Hát igaz. Ha nem megyek be és tényleg kirúgnak mit veszítek. Egy helyet ami amúgy se fizet?
Igaz.
Azonnali munkaltatoi felmondas oka lehet, ha siman csak nem mesz be.
Ellenben te is felmondhatsz azonnal, hivatkozva a fizetes elmaradasara mint rendkivuli felmondasi indokra. Ugysem fogod megkapni azt a penzt (val'szeg nincs mibol fizessenek), ugyhogy minel elobb keresel masik melohelyet, annal jobb.
" Azonnali munkaltatoi felmondas oka lehet, ha siman csak nem mesz be. "
Ezt értem csak a kérdésem az hogy kirúghatnak de akkor aztán ki fog nekik melózni.
Hogy meg merik-e tenni. És ha megtették kit állítanak oda a gép mellé.
És a kérdés nem csak rólam szól hanem még 20+ másik emberről.
"Ellenben te is felmondhatsz azonnal, hivatkozva a fizetes elmaradasara mint rendkivuli felmondasi indokra."
Jól tudom egyébként?
- nem fizetnek határidőig
- felmondok azonnalival mert nem fizettek időben
- de ha felmondtam max 5 nap és úgyis ki kell fizessenek
- ha nem teszik elég csak elmennem a munkaügyi bíróságra nyilvános panasznapon (nem kell ügyvéd meg semmi) és megtenni a beadványomat
- és akkor fizetni kell nekik ha nem végrehajtás?
Ezek nem így vannak?
Bocs de nem akarok úgy járni mint vendéglős ismerősöm aki egy vendéglőben volt, 3 hónapig nem kapott pénzt és hallgatta hogy majd holnap meg jövő héten és egyik reggel arra ment be hogy zárva az étterem kipakolva kipucolva bútorok minden elhordva 1 éjszaka alatt és a főnökét azóta se látta.
Pénzt egy fillért se látott.
Én nem akarok így járni. Ha most lépek még csak szűk egy hónapot melóztam nekik ingyen, ha később lépek akkor többet melóztam ingyen.
Mert van olyan érzésem hogy itt pénz már nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!