Miért büszke rá egy csomó ember, hogy jóformán rabszolga? És miért azokat támadják, akik emberhez méltóan akarnak élni, míg a kizsákmányolóikkal szemben meg már hangjuk sincs?
Szerintem is csak a kényszer nagy úr. Továbbá nem hiszem, hogy a gyári dolgozók nagy része annyira büszke lenne arra, hogy "rabszolga"... Biztos ők is szívesebben dolgoznának 8-16-ig, heti 5 napot, normális fizetésért, de valamiért így alakult az életük, akár a kényelem miatt, akár a lustaság miatt, akár "mert csak".
Valóban akadnak olyanok, akiknek nincs is más választása, mert esélye sincs továbbtanulni, vagy ha tanult is, úgymond feleslegesen (pl. a harmadik válaszoló..nézzétek meg a pedagógusi bértáblát! Sok gyárban magasabb az alapbér, mint ott, az első pár évben).
azokkal értek egyet, akik azt írják, h ez egyfajta kelet-európai mentalitás.
egyszerűen a magyarok többsége így volt szocializálva, hogy gürizni kell éhbérért, nem kell tanulni, hajtani azért, h jobb legyen. bár a fiatalabb generáció már azért más.
nekem még a papám is kifejtette, hogy felesleges volt diplomáznom, hiszen azzal sem találtam munkát, elég lett volna érettségi, aztán irány a gyár, hiszen ők is hasonló munkát végeztek egész életükben.
de volt alkalmi melóm néhány napig: rakodó voltam egy gyárban, sofőr mellett dolgoztam. ott is egy 60 éves sofőr kifejtette, hogy ő teljesen elégedett, hiszen 180at is megkeres, van egy kis lakása, és tud piálni a víkendházában.
nekem is az ez elképesztő, hogy egy csomó embernek ez teljesen rendben van. ismerősöm ELTE-n diplomázott, felsőfokon beszél angolul, de csak gyári munkáig jutott Mo-on. és az ő rokonai se értették, miért nem elégszik meg ezzel. persze azóta lelépett Németországba.
Két dolog miatt van ez:
1. Kelet-Európai munkamorál
2. Dögöljön meg a szomszéd tehene is mentalitás
Az emberek itt képtelenek örülni más sikerének, inkább igazi proli módon megpróbálják visszahúzni azt a személyt, aki ki akar törni, sikeresebb akar lenni. Az emberek többsége (tiszt.kiv.) Magyarországon hihetetlenül önző. Csak saját magát nézi mindenki, közösségben senki sem tud gondolkodni, ha meg probléma van, mindig megy a másikra mutogatás.
Mi volt a tandíjnál? --> "Ne az én pénzemből legyen valakinek diplomája!!"
Mi volt a vizitdíjnál? --> "Ne az én pénzemből menjen valaki ingyen orvoshoz!!"
A tüntetéseknél, béremeléseknél ugyanez megy: "Ha nekem rossz, nehogy már másnak jobb legyen." "Ha én szarul keresel, akkor nehogy már más jobban keressen."
Ez az ország, ahol az egyetemistákat ingyenélő, büfészakos, élősködő idiótáknak tartják, ahol az emberek többsége elüldözné Közép-Európa egyetlen világhírű egyetemét (CEU) mert minek az, ahol a nyugdíjasok a szent tehenek és felélhetik a fiatal generáció teljes jövőjét, ahol miséznek Orbánnak, ahol az emberek annak örülnek a legjobban, ha rajtuk kívül mindenki másnak is rosszul megy, és ahol sok idióta 40-50-60 éves még tapsol is annak, hogy a fiatalok kivándorolnak, mert "hazaárulókra nincs szükség", teljes mértékben megérdemli az elsorvadást és az összeomlást.
Magyarországon az emberek a szó legszorosabb értelmében semminek sem tudnak örülni, semmit sem tudnak értékelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!