Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen gyakran hiányzol...

Milyen gyakran hiányzol betegség miatt a munkahelyedről?

Figyelt kérdés

Én sajnos elég beteges vagyok, egy télen 2-3 alkalommal is lebetegszem. És nem egy kis orrfolyásról van szó, hanem 39-40 fokos láz, semmi hang, és olyan köhögés hogy néha hányok is tőle. Amíg tudok bemegyek dolgozni, de ilyen állapotban képtelen vagyok rá. Nagyon kevesen vagyunk, így ha én lebetegszem, másnak kell helyettesítenie a saját munkája mellett, ami amúgy is rengeteg. Szóval ha beteg vagyok, mindenki engem utál. Meg megy a pletyka, hogy csak megjátszom, közben biztos nyaralok, meg ilyen baromságok. Pedig tényleg csak akkor maradok otthon pár napot, ha a halálomon vagyok, és közben baromi bűntudatom van.

Van még valaki így? Ti milyen gyakran szoktatok betegek lenni? Megoldott nálatok a helyettesítés?

2017. nov. 27. 20:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nagyjából másfél éve kezdtem dolgozni, de még nem voltam beteg. Bár az utóbbi 7 évben egyáltalán nem is voltam még megfázva sem.
2017. nov. 27. 20:41
 2/17 anonim ***** válasza:

3 éve dolgozom a cégnél, 2 éve nem voltam beteg. max enyhe megfázás. egy napos hétvégi hányás nyáron, nem tudom mitől. másnapra semmi bajom se volt.

gyakori kézmosással és az asztalom heti egyszeri fertőtlenítővel történő letörlésével könnyen megelőzöm a bajt. ill. saját mosogatószivacsom van, nem használom a dzsuvás közöset.

2017. nov. 27. 20:43
 3/17 anonim ***** válasza:

Másfél éve dolgozok, egyszer sem hiányoztam még betegség miatt

Még törött kézzel is dolgoztam

2017. nov. 27. 20:50
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Jó sz.r a munkahelyed ha otthon szédölögsz 40 fokos lázzal és még neked van bűntudatod, hogy másnak milyen rossz.
2017. nov. 27. 20:55
 5/17 A kérdező kommentje:
Nagyon értenek hozzá hogy kell bűntudatot kelteni. Egyik kollégám kétszer is felhívott ma munkaügyben, és közben hosszasan panaszkodott mennyire el vannak úszva. Aztán persze hozzátette, hogy ne aggódjak, megoldják, csak gyógyuljak meg hamar. Így egész nap azon kattogtam mi lehet benn, mintha nem lennék így is elég szarul. Utálok beteg lenni egyébként is, nem tudom miért én kapok el minden vìrust.
2017. nov. 27. 21:09
 6/17 anonim ***** válasza:
Ket eve dolgozom, egyszer voltam tappenzen, az enyhe megfazasokat megoldottam egy-ket nap szabadsaggal gyogyszer nelkul
2017. nov. 27. 21:10
 7/17 anonim ***** válasza:
Ja es nyugi, ha utolso nap nem latnak halalos betegnek itt is az megy hogy biztos semmi baja csak ezert vagy azert ment el tappenzre. Nem kell felvenni az ilyesmit, plane ne legyen buntudatod ilyenek miatt
2017. nov. 27. 21:12
 8/17 Metionin ***** válasza:

7 évet diákmelóztam, oda betegen, még gipszben is mentem mert kellett a pénz. Mióta rendes állásom van, még egyszer sem voltam beteg, de amúgy szólnék hogy beteg vagyok, írnak szabit és kész. Helyettesítés változó, egy kis tanszéken tanítok, mi is kevesen vagyunk, így ha fontos akkor valaki beugrik helyettem de általában ilyenkor elmarad az óra és később pótoljuk.

Esetleg próbálkozz sporttal, immunerősítővel a betegségek elkerülése érdekében, bár ha eleve hajlamos vagy bekapni a bacikat, akkor nyilván nehezebb.

2017. nov. 28. 13:59
 9/17 anonim ***** válasza:

Én 10 éve dolgozom, ez alatt egyszer voltam betegség miatt otthon 3 napot, bár azt is kivettem szabinak. Az is igaz, hogy én évente egyszer szoktam télen megfázni (pont most vagyok) amúgy pedig nem szoktam beteg lenni szerencsére. Ilyenkor sincs lázam, csak hőemelkedésem max az első 1-2 napon, amúgy csak fáradtabb vagyok, néha bedugul az orrom, és ennyi.

Amúgy engem sem nagyon helyettesítenek, pl. ha szabin vagyok, sok minden feltolódik, vagy dolgozom otthonról.

2017. nov. 28. 15:44
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem kirúgtak az előző munkahelyemről, mert 2 hetet kórházban voltam (pszichiátrián), na így merjen az ember beteg lenni... úgyhogy inkább halálos betegen is bemegyek. Még szabadságot sem merek kivenni, pedig kéne, még van egy csomó az évesből, és mindjárt itt az év vége.
2017. nov. 28. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!