Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jól gondolom, hogy az ilyen...

Jól gondolom, hogy az ilyen mértékű sztahanovizmus már betegség, vagy én látom rosszul a dolgot?

Figyelt kérdés
A munkahelyről tudni kell, hogy a munkaidőnek akkor van vége, ha elvégeztük a melót. A szerződésben 8 órás munkaidőkeret áll, és a "túlórákat" nem igazán szokták kifizetni. Van egy kollégám, aki egyben a kisfőnök is, aki szintén vallja azt az elvet, hogy végezzük el a munkát akkor is, ha sokáig tart. Ez idáig rendben van, de sokszor belecsúszunk 12-13, akár 14 órákba is, és másnap ugyanúgy menni kell dolgozni. Emberünket már cseszegeti otthon a családja is, hogy fejezze be, mert gyereknevelésbe stb. semmit se tud így besegíteni, és lassan válással fog végződni a dolog, de ő ugyanúgy csinálja. Ahogy mondtam, egy centtel se kapunk ezért többet, és ha valaki véletlen mégis nyűglődik a 12. óra végén, hogy menne már haza, akkor kapja a következőket: "minek mennél?", "nem szeretsz dolgozni", "mit csinálnál otthon", "akkor mondjál fel ha nem tetszik" satöbbi. Szeretem a munkám, szívesen csinálom, csak ez így sok, főleg hogy azt se tudnánk bejátszani, hogy amikor elfáradunk, akkor irány haza, mert ez a munkamániás idióta visszatart minket. Ez csak szerintem beteges? Mit lehet egy ilyen emberrel kezdeni?
2017. nov. 14. 21:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ilyen a helyzet egy nagy multinál ráadásul. Felénk van pár kolléga, aki mániákusan marad. És vagyunk mi, akik legkésőbb 16.00-kor azt mondjuk, hogy letelt a munkaidő, és már megyünk is haza. Ha pedig előszednek minket, hogy nincs kész, közöljük, hogy ennyi fért bele.
2017. nov. 14. 21:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én csak akkor túlórázok (és akkor is ésszerű keretek között), ha fizetnek is érte. Léptem már le ilyen helyről, ráadásul az nem kis cég volt.

Különben valahol olvastam még évekkel ezelőtt, hogy Németországban ha nem férsz bele a munkaidőbe, akkor ott nem pozitívan értékelik a túlórát, hanem ez negatív dolog, és úgy fogják fel, hogy nem tudod beosztani az idődet. Hogy tényleg így van-e, azt nem tudom, nem dolgoztam ott, de szerintem ez nem rossz szemlélet. Nem normális az állandó túlóra sem, nemhogy az, hogy nem honorálják sem pénzzel, sem pihenőidővel.

2017. nov. 14. 21:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenne köztetek öesszetartás és egyszerre többen tennétek le a melót a 8-dik óra végén, mit csinálna főnökötök?

Ha mindenkit kirúg, dolgozhatna egyedül akár napi 35 órát.

Amíg összefogni és cselekedni nem tudtok,hiába a panasz itt.

2017. nov. 14. 21:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj de elég buta vagy hogy ugrasz annak a munkamániás kollégának. Ingyen.

Én a helyedben már rég kiosztottam volna a gyökeret, hogy márpedig semmi köze hozza hogy én mit csinálok műszak után, nekem van életem vele ellentétben illetve van jobb dolgom is minthogy ingyen dolgozzak.

És ha a felmondassal jön, hogy mondj fel ha nem tetszik, akkor szépen meg mondanám neki hogy a szerződésben márpedig 8ora munka áll ingyen pedig SENKI se dolgozik, így hat nem mondasz fel, max megvarod amíg elbocsát egy nagy főnök aki NEM fog ugyanis nem fognak(bocsi)meg egy ilyen hülyét találni akik majd ingyen tolják nekik.. vagy ha ennyire nagy a pofája a kisfonoknek akkor fizessen ki ő maga aztán akkor bent maradok, mer úgy nézki neki a munka az élete nincs szüksége pénzre így hat perkaljon ő. Én ezt így meg mondanám nekik akkor is ha repülnék.

Nem ertem hogy lehet ennyire zsido egy cég, indítson akkor két műszakot vagy fizesse ki az embert de számomra ez már a legalja munkahely.

2017. nov. 14. 22:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is gáz, én sem bírom az ilyen "munka hősei" típusú embereket. A normális az lenne, letelik a 8 óra, azt viszlát, folytatás holnap.
2017. nov. 15. 00:04
 6/10 anonim ***** válasza:
87%
Munkaügyis kamukérdező napi kérdése :)
2017. nov. 15. 07:20
 7/10 anonim ***** válasza:
33%

Ez nem munkamániás, csak szimplán gyökér :D

Én valószínűleg munkamániás vagyok, magamat bármikor belerángatom egy pár hét tizennégyórázásba, mást nem. Akkor se, ha megtehetném, igaz, gőzöm nincs, mit csinál otthon az, aki ötkor már pattan is és fut haza, de hogy nincs is hozzá közöm, hogy a kolléga szabadidejében mit csinál, az is biztos.

Miért nem jelzitek a problémát a gyökér főnökének, kérve, hogy ha tényleg ennyi a munka, akkor vegyenek fel új embert, vagy engedélyezzék a fizetett túlórát?

2017. nov. 15. 07:26
 8/10 anonim ***** válasza:
24%
Ez újabb kamukérdés. Majdnem hihető, de a dolog elbukik az "Emberünket már cseszegeti otthon a családja is,..." részen. Ugyanis egy ilyen főnök erről miért számolna be a dolgozóknak? Eleve az effélék nem közvetlenkednek az alkalmazottakkal.
2017. nov. 15. 08:13
 9/10 A kérdező kommentje:

Egy kicsit javítok. A cégnél egy főnök van, maga a cég vezetője. Ő adta ki ennek az emberkének, hogy ő "kisfőnök", de ugyanúgy végzi velünk együtt ugyanazt a munkát, mint eddig, csak mellé vannak még egyéb feladatai. Valamint, mivel a tulajdonos ritkán van ott, ezért rajta keresztül kell pl. szabadságot kérni, vagy 1-2 órára elkéreckedni, ha ügyet kell intézni. Tudom nehéz ezt a hierarchiát elképzelni, de higgyétek el, van ilyen.

7: jeleztük, de annyira nincs ember, hogy hihetetlen. Ennek az egyik oka az, hogy mindenki tudja már a városban, hogy erre a szeméttelepre nem szabad jönni dolgozni, hacsak nem akarsz öngyilkos lenni.

3: összetartás, haha. Egy hülye - a fent említett személy - úgyis marad, aki megcsinálja, és marad minden a régiben. És akkor pluszban még hallgatjuk azt is, hogy milyen szemetek vagyunk, amiért magára hagytuk. Komolyan mondom, az ember lelki világába mászik bele, és addig tiporja, amíg tényleg elhiszem, hogy egy alja ember vagyok, mert anyám nem robotot szült...

2017. nov. 15. 21:19
 10/10 anonim ***** válasza:

#9, így már sajnálatosabb. Én egy nagy multit képzeltem el a leírás alapján, ott ha jelzi a részlegvezető, hogy kell még ember, keresnek, ha nem jön senki, akkor emelnek bért. Legalább is nálunk. De így, hogy kisváros, még azt se mondhatom, hogy menj más munkahelyre, nyilván nem véletlenül vagy pont itt.

Még talán a főnökre lehetne hatni (a tulajra?), hogy itthagyjátok a francba csoportosan, aztán verbuválhat munkaerőt, ahonnan akar.

2017. nov. 16. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!