Próbaidő alatti felmondásnál muszáj írásban is a főnöknek beadnom a felmondásomat vagy felállok, közlöm, hogy kész, mentem, majd szóljanak, hogy mikor jöhetek a papírjaimért?
Muszáj kilépned? Én a közvetlen főnökömmel kaptam össze rendszeresen, aki csopvez volt, de nem mondtam fel, nem adtam meg neki ezt az örömöt. Mentem dolgozni, mert kedveltem a kollégáimat, szerettem a munkámat. Igaz, odatett lelkileg rendesen időnként, kellett sokat sétálnom, míg hazaértem... A lényeg, végül csak 4-5 hónapig kellett kibírnunk egymást, mert átpakolták másik osztályra.
Ha szereted a melót, jó a pénz, a kollégák is hiányoznának, akkor gondold át, hátha tudnál még tovább maradni. A kiskedvenccel meg muszáj kijönni, vagy legalábbis elviselni egymást. Nehéz munkát találni, újra nekilendülni, de kis mocok miatt...
Mondjuk szerintem az "üzletet" illik különválasztani a személyeskedéstől.
Nem kell félni a főnöktől. Szépen leültök és megbeszéled vele hogy szeretnél kilépni. Nem kell részletezned miért, nem kell veszekedni, nem kell szidalmaznod senkit.
A felmondás akkor számít közöltnek, ha azt a másik fél tudomására hozzák. A közlés napját követő napon indul el a felmondási idő.
Mivel a felmondást írásban kell közölni (szóbeli munkajogilag nem létezik), az akkor közölt, ha átadod a munkáltatónak. Ha az átadás már nem esik a próbaidő alá, akkor az már próbaidőn túli felmondás lesz, erre vigyázz! Tehát vele együtt jár ilyen esetben a felmondási idő!!!
Ez igaz a postán továbbított felmondásra is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!