Hogyan tudnám jól előadni a felmondásomat? Ti miket mondanátok (formai szövegek), tudnátok ebben segíteni?
Úgy döntöttem, mostani munkahelyemről mindenképpen elmegyek, akár átvesznek új helyre, akár nem - akkor keresek tovább.
Érvényes írásos szerződésem nincs, az utolsó egy próbaidős szerződés, amit a cég átszervezésekkor kaptam, durván 3 hónapja már lejárt - így felmondási idő nem kötelez.
1 hetet még tisztességből tudnék maradni, a saját holmijaimat is szeretném összeszedni, de most már mindenképpen be szeretném jelenteni, hogy további maradásom nincs.
A főnökömmel nem vagyok rossz viszonyban, mondhatni inkább egy aránylag közvetlen jó viszonyban. Nem felhőtlen, de pl. ha eszköz kell, ha húzza is a száját (jobbára hogy szőrös szívűnek mutassa magát), megadja, sőt, sokszor azon felül is adott, magától.
Ma délután fog bejönni, akkor már elő szeretném adni neki, amit kell.
Nem miatta mennék el, nem is maga a munkahely miatt, vagy a megismert szakik miatt, hanem a velem együtt dolgozó kollégám miatt, aki a legjobb barátomnak adta be magát, de mellette dolgozva hihetetlenül kiábrándultam belőle, a végletekig elment, hogy kihasználjon s az önbecsülésemet, kedélyemet, esélyeimet szétverje.
Ezt természetesen nem mondhatom meg a főnökömnek, ugyanis az illető rendkívül jól manipulál embereket, nagyon primitív az erkölcsrendszere, s ha előadnám..... szóval nem.
A beszélgetést arra akarom felépíteni, hogy már régóta sikertelen vagyok, nem mennek jól a dolgaim, nem tudok hasznot termelni a cégnek, inkább veszteséget, s ebből számomra kiderült, hogy nem is vagyok jó a szakmában. Így a főnökömnek jobb lenne, ha helyettem mást, jobbat választana erre a szakterületre.
Számítanom kell majd arra, hogy "kellemetlenül" fogja érinteni, legalábbis ideges lesz, akkor is, ha ezt adom elő. Révén, pl. most adott ki új fejlesztési projectet nekem, egy csomó eszközt most szerzett be hozzá, aminek a listáját én állítottam össze...
Arra is számítok pl., hogy számon kér, miért csak most jutott ez eszembe, stb.-stb.
... És innentől már nem tudom, hogy mit tudnék majd mondani, hogyan tudnék jól kijönni a beszélgetésből.
De igazából azt se tudom, hogy mi legyen a felvezetés, konkrétan mivel kezdjek neki...
Tudnátok ötletet adni ehhez?
Előre is köszönöm!
Minek ekkora ügyet csinálni belőle?
Szerintem légy egyszerű és diplomatikus.
Én karácsonyi szünet után, január első munkanapján reggel azzal kezdtem, hogy "Szia főnök, boldog új évet, fel szeretnék mondani!". Ennyi, egy hétig még ott voltam (megvártam a kollégát, míg visszaér szabadságról), következő hétfőn kezdtem az új helyen.
"Szia főnök, boldog új évet, fel szeretnék mondani!"
MI?! Ezt így szó szerint _egybe_???
o.O
Jó, de mit lehetne kezdeni azzal, hogyha próbál majd hatni a "lelkiismeretemre".
Pl. ha előadja, hogy "minek rendeltettem meg vele csomó mindent, ki fogja most ezeket használni" - aminél persze egy dolog, hogy amikor még indult a project, nem döntöttem, sőt, amikor másik (EGYENLŐRE valóban) barátom próbált rábeszélni, azt mondtam, hogy maradok; megint másik dolog, hogy már valóban nincs lelkierőm a munkához jóideje.
Egy dolog, hogy alapvetően rendes, anyagilag nem sóher......
Viszont mégis félresiklottak a dolgai, s Ő is ember.... és nem mindig tisztességes sajnos Ő sem.
"Érvényes írásos szerződésem nincs, az utolsó egy próbaidős szerződés, amit a cég átszervezésekkor kaptam, durván 3 hónapja már lejárt "
Ez annyira jó hogy így dolgoznak az emberek, ez már sokadik aki leírja hogy nincs is szerződése akkor hogy mondjon fel.
Sehogy, szólsz hogy maradsz még egy hétig aztán lelépsz.
Igen, ezt így egybe. Ez elsősorban jogi kérdés.
Neked, mint munkavállalónak jogod van ott és úgy felmondani, ahogy akarsz - bizonyos megkötésekkel, de ebbe te nem tartozol bele.
Ez a "minek rendeltettem meg vele csomó mindent, ki fogja most ezeket használni" és hasonló dumák ne érdekeljenek. Ha menni akarsz, akkor mész. Ne csinálj belőle erkölcsi kérdést.
Szépen végighallgatod, amit mondd, ha kér tőled valamit, azt megpróbálod teljesíteni, majd békésen elválnak útjaitok.
Hidd el, nem te vagy az első, aki felmond, és nincs is ebben semmi különös, ez egy rutinfolyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!