Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem hiszik el az emberek...

Miért nem hiszik el az emberek, hogy valaki boldog tud lenni egy gyári munkahellyel?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok és egy srác. kb. 2 éve abbahagytam az egyetemet, mert rájöttem, hogy unom, nem élvezem a szellemi munkát. ezután elmentem dolgozni egy lemezmegmunkáló gyárba sorjázónak. eddigi életem talán legjobb 1-1,5 évének mondhattam. főnökök törődtek az emberekkel, egész lazák voltak, a munkatársak kevés kivétellel mind jóba voltak egymással. szinte minden nap jókedvvel mehetett be az ember. Sajnos önhibámon kívül el kellett bocsátaniuk. ezután pár hónapra, júliusban találtam a jelenlegi helyemet. van olyan jó hely, mint az előző, ráadásul sima minimál helyett szakmunkás minimet fizetnek.

én boldognak érzem magam ezen a helyen, ahogy a réginél is. a munkámmal is meg vannak elégedve, mégis a család, barátok, pár kollega folyton arra akar rábeszélni, hogy tanuljak inkább tovább.

Miért nem hiszik el, tudják elfogadni, hogy boldog vagyok gyári munkásként?

2017. nov. 12. 04:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%

Mert annyira elkényelmesedtek és büdös nekik a valódi munka, meg megszokott a nagy pénz a semmiért, hogy csak ebben látják a boldogságot.

S persze, semmittevész sokat kapok érte dologgal lehet dicsekedni bár csak hasonszőrűeknél.

Sokszor normálisabb emberi emberek vannak a gyárakban, mint az irodák csinos sznob-kétszínű érdekvilágában...irigykednek igazából az elégedettségedre.

Tudod, ha neki nem jó, nehogy neked jó legyen;)

2017. nov. 12. 11:53
 12/19 anonim ***** válasza:
50%
Mert mindenki elfogad eszmèket. Hisz. Ezek alapján működik. Ahány rèteg, csoport, annyi legyártott eszme ami működteti őket.
2017. nov. 12. 12:29
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

#5- Ismerőseim gyári munkásként 260-280 ezret visznek haza és meg sem szakadnak...

4-5-éve dolgoznak ott.

Mindenkinek úgy sem jut vezető pozíció hiába a diploma!

2017. nov. 12. 12:33
 14/19 anonim ***** válasza:

Uccsó:

Milyen gyárban és milyen pozícióban lehet 260-280 ezret keresni?

Mert én több gyárban voltam, és minimálbérnél (85 ezer) többet sehol nem adtak. De még a műszakvezetők is csak 120 ezer körül vittek haza - akik ugyebár a középvezető réteg. Felettük már csak a nagyfőnök van - hogy ő mennyi zsebel be azt nem tudom, de nyilván belőle csak 1 van, a több tucat, több száz gyári munkás nem is álmodozhat róla, hogy a gyártósorról majd egyszer feljut a főnöki székig...

2017. nov. 12. 13:07
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: Pl autógyárban

Nem a sori munkások azok 120körül hanem robotkezelők,mechanikudok,karbantartók-200-260-de ez egy sem vezető a "mesterek" 300-felett keresnek. ..

2017. nov. 12. 13:13
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

13:13-assal egyet tudok érteni. Egy gépkezelő, karbantartó 200+ ezret keres. Egy CNC-s 250-300at is.

Összehasonlításként nem keres többet egy 2-3 éves tapasztalattal rendelkező építész, akire azért nem kevés felelősséget is rátolnak.

2017. nov. 12. 13:53
 17/19 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
2017. nov. 12. 18:43
 18/19 anonim ***** válasza:

Te megtaláltad azt, amit nagyon sokan- az emberek többsége- nem.

Ez többet ér, mint hogy pár tízezerrel többet keress.

örülj neki, komolyan!

(Én is szeretem a munkám, és számomra ez a legfontosabb. Bár az 1. munkahelyemen nagyon alacsony volt a fizetésem, mégis jól éreztem magam és jól is csináltam.)

Annál jobb nincs hidd el, mint amikor nem öngyilkossági gondolatokkal kelsz fel reggel és már akkor utálod az életed, a munkád és a kollégáid.

Volt ilyenben is részem,-ott hagytam. Nem bántam meg, mert most ott vagyok, ahol mindig is lenni akartam. HA akkor a társadalmi elvárásokra hallgatok, most is egy fos helyen lennék, és minden nap gyomorgörcsben ülnék a frusztrált emberektől, akik úgy beszélnek velem, mint a kutyával, és ezt viseljem el csak azért, mert "mekkora lehetőség."

Ők sem, és az ismerősi köröm sem értette, amiért felmondtam. Én megkönnyebbültem, az egészségem is szarrá ment akkor, nagyon szenvedtem mindegy -egyes-nap. ÉS most ezért egy nagyon is jó helyen vagyok, normális közegben, a munkámat pedig imádom.

Kell-e ennél több? Nem. Becsüld meg, hogy megbecsülnek és jól érzed magad.

2017. nov. 13. 22:43
 19/19 anonim ***** válasza:

Én elhiszem, hogy valaki boldog tud lenni gyári munkában is. Én dolgoztam raktárban, irodában, kis cégnél, nagy cégnél, közszférában, versenyszférában, tapasztaltam különböző dolgokat. Nekem is megvan az a munkatípus, amit szeretek csinálni (nem a láblógatás). Egy gyárban is lehet, hogy megtalálnám a helyem, ha azt a munkatípust csinálhatnám, amit szeretek. Ez nem a gyártósori munka, és nem azért, mert lógatni akarom a lábam. Amikor arról volt szó, elvégeztem az ilyen jellegű robotmunkát is.

Csak egy észrevétel. Én dolgoztam egy irattárban kb. 2 hétig. Magával a munkával nem volt problémám a fizetést leszámítva (abból nem éltem volna meg hosszú távon). Amivel gondom volt, azok az emberek, a kollégák, akikkel együtt dolgoztam. Nagyon sok volt köztük az ostoba, akik még hangoztatták is jó hangosan a butaságukat. Engem ez borzasztóan zavart. Jobban érzem olyan emberek között, akik képesek használni az eszüket, és nem arra büszkék, hogy kettessel elvégezték a középiskolát, amit végiglógtak.

2017. nov. 14. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!